Lapin Muistiyhdistys ja Napapiirin Omaishoitajat tuottavat yhdessä Lapin kirjastoverkoston kanssa etäluentojen sarjan Entäs sitten. Tarkoituksena on tuoda näkökulmia siihen, mitä on elää muistisairaana, muistisairaan läheisenä, toimia omaishoitajana ja paljon muuta.

Ke 27.4. klo 17-18.30 psykologi, omaishoitaja Pirkko Lahti luennoi aiheesta Omaishoidon tabut – Saako tästä edes puhua. Suomen Mielenterveysliiton pitkäaikainen toiminnanjohtaja, entinen omaishoitaja ja eläkeläinen Pirkko Lahti avaa luennollaan omaishoitajuuden vaikeita puheenaiheita elämänläheisesti ja omiin kokemuksiinsa perustuen.

Entäs sitten -luentosarja alkoi ke 30.3. klo 17-18.30, jolloin mukana oli palkittu kokemustoimija Petri Lampinen, joka sai muistisairaus-diagnoosin 52-vuotiaana. Petri Lampisen luento löytyy YouTubesta tästä linkistä.

Kevään viimeisellä luennolla ke 25.5. klo 17-18.30 on aiheena Pitääkö kaikesta taistella äitini puolesta? Muistisairaan tytär Satu Saari on avannut tuntemuksiaan blogikirjoituksissa ja kysyy nyt, miksi palvelut eivät toimi. Mukana keskustelussa on myös kokemustoimija Mauri Tiainen, jolle sairaus on ollut voimavara.

Linkki luentoihin julkaistaan yhdistysten nettisivuilla päivää ennen luentoa. Luennot striimataan useimpiin Lapin kirjastoihin.

Luennot jatkuvat elokuussa.