Hei!
Tämän vuoden toiminnot on polkaistu täydellä tohinalla käyntiin koronarajoitukset huomioiden. Kaamos on selätetty ja kevättä kohti mennään! Helmikuussa toiminta-alueellamme käynnistyvät mm. omaishoitoperheiden virkistysiltapäivät, jotka toivottavasti tuovat kaivattua piristystä omaishoitoarkeen. Näistä ja muista tapahtumista lisää tietoa alempana.

Kevät-terveisin
Katri, TiinaR, TiinaH, Minna & Emilia

AJANKOHTAISTA

HAETAAN KAHTA HANKETYÖNTEKIJÄÄ

Erityislasten Omaiset ELO ry ja Napapiirin Omaishoitajat ry ovat saaneet STEA:lta myönteisen avustuspäätöksen NEPPARI – nepsyperheiden arki näkyväksi 2022-2024 – hankkeelle. Hankkeen tavoitteena on nepsyperheiden voimavarojen ja toimijuuden vahvistaminen elämän muutosvaiheissa yksilöllisen ja ryhmämuotoisen tuen sekä kehittäjäryhmätoiminnan avulla.
Haemme hankkeelle kahta työntekijää: Perhetoiminnan kehittäjää ja perhetoiminnan suunnittelijaa. Haku päättyy 20.2.2022. Lue lisää verkkosivuiltamme.
Verkkosivuille pääset tästä

OMAISHOITOPERHEIDEN VIRKISTYSILTAPÄIVÄT

Omaishoitoperheiden virkistysiltapäivät järjestetään Taukopirtti-paikkakunnilla helmi -maaliskuussa. Ohjelmassa rentoa yhdessäoloa, tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista sekä yllätysohjelmaa. Kävijöiden kesken arvotaan lounaslahjakortti kahdelle. Kahvitarjoilu!

Kemijärven virkistysiltapäivä:   24.2. klo 12-14
Hotelli Uitonniemi, Uitonniementie 1
Rovaniemen virkistysiltapäivä: 28.2. klo 12-14
Punainen Tupa, Hiihtomajantie 4 B
Sallan virkistysiltapäivä:            2.3. klo 12-14 
Rajakievari, Savukoskentie 12
Sodankylän virkistysiltapäivä:  3.3. klo 12-14 
Kommatin maja, Kommatintie 25
Ranuan virkistysiltapäivä:        16.3. klo 12-14 
Toivolan koulu, Kirkkotie 22
Inarin virkistysiltapäivä: Ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen erityisruokavalioineen kolmea päivää ennen tapahtumaa: toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 849 5648

TAPAHTUMAT VERKOSSA

TORSTAITÄRSKYT OMAISHOITAJILLE

Torstaitärskyt on avoin omaishoitajien vertaisryhmä verkossa. Tule rohkeasti mukaan tapaamaan toisia omaishoitajia sekä Omaisoivan työntekijöitä virtuaalisesti! Ryhmä kokoontuu viikoittain ja voit tulla mukaan silloin, kun sinulle sopii. Ensimmäinen kokoontuminen to 3.2. klo 12-14.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
p. 040 849 5648 / Toimisto TAI klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Ilmoittautuminen Torstaitärskyille

HYVINVOINTIWEBINAARI: PARISUHDE JA SEKSUAALISUUS OMAISHOITOTILANTEISSA

Hyvinvointiwebinaari järjestetään torstaina 17.2. klo 17-18 Verkossa. Seksuaalisuus ja sen ilmaiseminen muuttuu elämän varrella, ja lisäksi erilaiset sairaudet vaikuttavat sekä sairastuneeseen itseensä, kumppaniin että parisuhteeseen. Yhteisen arjen muuttuessa omaishoitotilanteissa on tavallista miettiä, eletäänkö nyt parisuhteessa vai hoitosuhteessa. Aiheesta on puhumassa toimintaterapeutti ja auktorisoitu seksuaalineuvoja Maaret Meriläinen.

Järjestämme webinaarista etäkatsomon yhdistyksen toimitiloissa, jolloin ilmoittautuminen edellisenä päivänä:
toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 849 5648
Jos haluat osallistua webinaariin omalla koneella, ilmoittaudu viimeistään 14.2. alla olevasta linkistä.
Ilmoittautuminen webinaariin

TUNNE VOIMAVARASI -RYHMÄ OMAISHOITAJILLE

Aika     Tiistait 22.2., 1.3., 15.3., 22.3. ja 29.3. klo 13-15 (Verkossa)

Huolestuttavatko omat tunteesi, käytöksesi ja voimavarojesi väheneminen? Kiristyykö pinnasi ja koetko vaikeaksi hillitä itseäsi? Tunne voimavarasi -hankkeen tavoitteena on olla tukena sekä edistää yli 60-vuotiaiden omaishoitajanaisten hyvinvointia ja jaksamista. Vertaisryhmässä pääset jakamaan tuntemuksiasi muiden vastaavassa tilanteessa olevien kanssa. Vertaisryhmätyöskentelyä edeltävät yksilökeskustelut hankkeen työntekijän kanssa. Niissä kartoitetaan omaa tilannetta, voimavaroja ja vertaisryhmän soveltuvuutta siihen hakevalle omaishoitajalle. Vertaisryhmä toteutetaan yhteistyössä Tunne voimavarasi -hankkeen kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 11.2 mennessä:
katri.mustakangas@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 0400 987 633

RYHMÄT JA KURSSIT

Omaishoitajien vertaisryhmät Mimmit ja Äijäryhmä ovat aloittaneet toimintansa tälle vuodelle. Helmikuussa on alkamassa Omahetken lisäksi myös uudet vertaisryhmät Ranualla, Kemijärvellä, Sallassa ja Sodankylässä. Kokoontumisrajoitusten vuoksi ilmoittautuminen myös avoimiin ryhmiin. Olethan rohkeasti yhteydessä, mikäli ryhmiin osallistuminen kiinnostaa! Samalla voimme keskustella siitä, olisiko hoidettavallasi mahdollista tulla mukaan esimerkiksi Taukopirtin Kerhotoimintaan ryhmään osallistumisesi ajaksi.

Vertaistukea ja Aivoreeniä (Ranua) 8.2. klo 12-14
Toivolan koulu, Kirkkotie 22
OmaHetki (Rovaniemi) 9.2. klo 12-14
Potkurin Tervas-sali, Pohjolankatu 2
Ilona ja Tukena vertaisryhmä (Sodankylä) 14.2. klo 13-15 
Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19
Omaishoitajien kokkaustuokio (Rovaniemi) 15.2. klo 10-13
Lapin Martat, Rovakatu 13
Omaishoitajien kokkaustuokio (Rovaniemi) 22.2. klo 10-13
Lapin Martat, Rovakatu 13
Vertaistukea ja Aivoreeniä (Salla) 22.2. klo 12-14
Sallansuu, Sallantie 4
Mimmit (Rovaniemi) 23.2. klo 12-14 
Rovaniemen jooga, Varastotie 2
Mimmit (Sodankylä) 24.2. klo 17-19
Hyvinvointikeskus Sopukka, Karistamontie 4
Äijäryhmä (Sodankylä) 1.3. klo 12-14
Kokoontumispaikka ilmoitetaan myöhemmin
Äijäryhmä (Rovaniemi) 1.3. klo 12-14
Potkurin tervas-sali, Pohjolankatu 2

Ilmoittautuminen: p. 040 147 5031 / Minna Ruokamo

OMAHOITOVALMENNUS

Aika: 23.3., 30.3., 6.4., 13.4., 20.4., 27.4., 4.5. ja 11.5. klo 11.30-16
Paikka: Ensimmäinen kokoontuminen: Elokolo, Pohjolankatu 10

Vanhustyön keskusliiton kehittämä omahoitovalmennus alkaa maaliskuussa. Ryhmä on tarkoitettu pariskunnille, joista toinen on hiljattain saanut muistisairausdiagnoosin ja sairaus on varhaisessa vaiheessa. Tavoitteena on käsitellä uuteen elämäntilanteeseen liittyviä tunteita sekä oppia tunnistamaan ja löytämään voimavaroja arkeen ja tulevaisuuteen. Ryhmä kokoontuu 8 kertaa. Toiminta suunnitellaan ryhmäläisten toiveiden mukaan. Osallistujat valitaan haastattelun perusteella.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 25.2. mennessä:
mari@lapinmuistiyhdistys.fi TAI p. 045 694 3759

TAUKOPIRTTI – pieni tauko auttaa jaksamaan

TAUKOPIRTIN KOTITOIMINTA

Omaishoitaja voi pyytää luotettavat, koulutetut vapaaehtoistoimijat kotiin läheisensä seuraksi. Kaikki uudet asiakkaat / omaishoitajat haastatellaan toimintakyvyn kartoittamiseksi. Vapaaehtoiset käyvät kotona aina pareittain. Kotitoimintaa järjestetään tällä hetkellä ROVANIEMELLÄ JA SODANKYLÄSSÄ.

TAUKOPIRTIN KERHOTOIMINTA

Omaishoitaja voi tuoda läheisensä Kerhotoimintaan koulutettujen vapaaehtoistoimijoiden turvalliseen sekä luotettavaan seuraan ja käyttää vapautuvan ajan haluamallaan tavalla. Koronaturvallisuus huomioidaan mm. rajoittamalla asiakasmääriä.

Taataksemme toiminnan turvallisuuden, on Taukopirteillä käytössä ennakkoilmoittautuminen, joka tulee tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä toimistolle. p. 040 849 5648

Avoinna olevat Taukopirtti-Kerhot:

  • Ivalon Taukopirtti, keskiviikkoisin parittomilla viikoilla klo 11-15 (Osallisuuskeskus Ainola, Petsamontie 9)
  • Kemijärven Taukopirtti, keskiviikkoisin klo 10-14 (Kemijärven Palvelukeskus, Puuhapirtti, Luusuantie 17)
  • Ranuan Taukopirtti, keskiviikkoisin klo 10-14 (Avataan aik. viikolla 11) (Toivolan koulu, Kirkkotie 22)
  • Rovaniemen Taukopirtti, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-14 (Piekkari, Yhdistyksen toimitila, Pohjolankatu 2, 4. krs)
  • Sallan Taukopirtti, torstaisin klo 11-15 (Ruuhenrannan kerhohuone, Myllytie 10 A)
  • Sodankylän Taukopirtti, tiistaisin klo 10-14 (Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Seuraavan kerran vapaaehtoiset tapaavat etänä virtuaalivartissa Voolerin välityksellä Maanantaina 21.2. klo 9-10.30. Etätapaamisessa vaihdetaan kuulumisia ja rupatellaan ajankohtaisista asioista. Tulkaapa kaikki kuulolle!

Liity sinäkin iloiseen vapaaehtoistoimijoiden joukkoon ja anna vapaa-aikaasi omaishoitajien käyttöön. Haemme uusia vapaaehtoistoimijoita kaikille Taukopirtin Kerho- ja Kotitoimintaa toteuttaville paikkakunnille (Ivalo, Sodankylä, Salla, Kemijärvi, Rovaniemi ja Ranua).

Vapaaehtoiset muodostavat tärkeän voimavaran yhdistyksessämme ja OmaisOiva-toiminnassa. Olemme yhteisö, jossa hyvää tehdään ihmisiltä ihmisille. meidän kauttamme pääset toimimaan takuuvarmasti merkityksellisten asioiden parissa. Vapaaehtoitoiminnassamme saat hyvän mielen toisten auttamisesta ja arvokasta tekemistä sekä uusia ihmissuhteita. Mikäli mielenkiintosi vapaaehtoistoimintaa kohtaan heräsi ja haluat lisätietoa, ota yhteyttä!

Tiina Rauhala, p. 040 674 1144
tiina.rauhala@napapiirinomaishoitajat.fi

MIHINKÄÄN OMAISOIVA-TOIMINTAAN OSALLISTUMINEN EI EDELLYTÄ YHDISTYKSEN JÄSENYYTTÄ TAI KUNNAN KANSSA SOLMITTUA OMAISHOITOSOPIMUSTA.

Seuraa ja tykkää meistä somessa!

Facebook: Napapiirin Omaishoitajat
Instagram: napapiirinomaishoitajat
Twitter: @NapapiirinOmh
YouTube: Napapiirin Omaishoitajat

Siirry sisältöön