Hei!
Kevät etenee kovaa vauhtia ja valon määrä kasvaa päivä päivältä. Huhtikuussa toiminta-alueellamme on paljon tapahtumia, niin etänä kuin livenäkin. Toivottavasti nähdään näiden tapahtumien merkeissä mahdollisimman monen kanssa ja päästään vaihtamaan samalla kuulumiset!

Terveisin
Katri, TiinaR, TiinaH, Minna & Emilia

AJANKOHTAISTA

TOIMISTO AVOINNA AINA ARKISIN KLO 9-14

Toimistomme on jatkossa avoinna aina arkisin klo 9-14. Tervetuloa piipahtamaan kahvikupposen äärellä! Vaihdetaan samalla kuulumisia tai keskustellaan mieltä askarruttavista asioista.

JÄSENKAMPANJA
Liity jäseneksi toukokuun loppuun mennessä ja osallistut kesäisen tuotepaketin arvontaan. Jäsenhakemuksen voi täyttää verkkosivujemme etusivulla kohdassa ”Liity jäseneksi” tai olemalla yhteydessä toimistolle.

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS
Tervetuloa yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen la 23.4. klo 13-15 Ravintola Valdemariin (Jäämerentie 9, Rovaniemi). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, jonka jälkeen lounasruokailu.

SINUSTAKO HALLITUKSEN JÄSEN?
Oletko kiinnostunut yhdistytoiminnasta ja ovatko omaishoidon asiat sydäntä lähellä? Haluaisitko osallistua yhdistyksen toiminnan kehittämiseen yhdessä, hyvässä porukassa? Ota yhteyttä Katriin, niin jutellaan lisää!

katri.mustakangas@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 098 7633

TAPAHTUMAT VERKOSSA

TORSTAITÄRSKYT OMAISHOITAJILLE
Torstaitärskyt on avoin omaishoitajien vertaisryhmä verkossa. Tule rohkeasti mukaan tapaamaan toisia omaishoitajia sekä Omaisoivan työntekijöitä virtuaalisesti! Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai (parilliset viikot) klo 12-14 ja voit tulla mukaan silloin, kun sinulle sopii.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Minna Ruokamo / p. 040 147 5031

OMAISHOITAJALIITON ETÄTAPAHTUMAT
Ke 6.4. klo 14-15 Minna Kivelän ohjaama hauska livejumppa saa jäykimmätkin nivelet liikkumaan ja tekee hyvää niin keholle kuin mielelle.

Ke 20.4. klo 17-18 Liikkuva mieli – Liikunta ja liikkuminen omaishoitajan arjessa. Luennoitsijana Liikkuva mieli -hankkeen suunnittelija Paula Noresvuo Mieli ry:stä

Järjestämme etätapahtumista etäkatsomot yhdistyksen toimitiloissa sekä Kemijärven kirjastossa. Tarvittaessa järjestämme etäkatsomoita myös muilla Taukopirtti-paikkakunnilla.
Lisätedot: toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 849 5648

ENTÄS SITTEN – LUENTOSARJA
Napapiirin Omaishoitajat ja Lapin muistiyhdistys tuottavat yhdessä Lapin kirjastoverkoston kanssa Teemaluentojen sarjan Entäs sitten. Tarkoituksena on tuoda näkökulmia siihen, mitä on elää muistisairaana, muistisairaan läheisenä, toimia omaishoitajana ja paljon muuta.

Ke 27.4. klo 17 Suomen mielenterveysliiton pitkäaikainen toiminnanjohtaja, psykologi, omaishoitaja Pirkko Lahti luennoi aiheesta Omaishoidon tabut – Saako tästä edes puhua. Luennolla avataan omaishoitajuuden vaikeita puheenaiheita.

Linkki luentoihin julkaistaan yhdistysten nettisivuilla päivää ennen luentoa. Luento striimataan useimpiin Lapin kirjastoihin.

Lisätiedot:
katri.mustakangas@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 098 7633

TAPAHTUMAT

ULKOILUTAPAHTUMAT
Ma 4.4. klo 13-15 Tervetuloa tulistelemaan ja nauttimaan ulkoilmasta Sodankylän Pappilanniemen laavulle! Ohjelmassa yhdessäoloa, makkaranpaistoa ja kahvittelua. Ei ilmoittautumista.

To 7.4. klo 13-14 Tule viettämään liikunnallista hetkeä Rovaniemen Keskuskentän liikuntapuistoon. Voit ottaa mukaan myös omaishoidettavasi. Ei ilmoittautumista.

Ma 11.4. klo 13-15 Tervetuloa ulkoilemaan ja tulistelemaan Sallan Rajakievarin piha-alueen tulistelupaikalle. Tarjolla Makkaraa ja kahvia! Ei ilmoittautumista.

Ma 11.4. klo 13-15 Tervetuloa viettämään Taukopirtin ulkoiluiltapäivää Ranuan eläinpuistoon. Tervetuloa tutustumaan toimintaan myös uudet omaishoitoperheet! Lisätiedot ja ilmoittautuminen 6.4. mennessä: minna.ruokamo@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 147 5031

VALOKUVANÄYTTELYN AVAJAISET
Aika Maanantai 4.4. klo 18
Paikka Rinteenkulma (Osviitan vieressä)

Leena Nykäsen valokuvanäyttely Kermakakun resepti, esittelee Rovaniemeläisiä omaishoitajia ja heidän puolisoitaan. Muotokuvien tarkoituksena on muistuttaa ihmisen eri elämänvaiheiden arvokkuudesta: jokainen päivä on tärkeä ja ehdottomasti valokuvan arvoinen! Näyttelyssä on esillä myös omaishoitajien elämää käsitteleviä runoja. Näyttely on esillä 28.3. -10.4. välisen ajan.

Lisätiedot:
toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 849 5648

OMAISHOITOPERHEIDEN VIRKISTYSILTAPÄIVÄ (PELKOSENNIEMI / SAVUKOSKI)
Aika Keskiviikko 13.4. klo 12-14
Paikka Korvatunturin Kotikontu, Värriöjoentie 5

Tervetuloa viettämään omaishoitoperheiden virkistysiltapäivää. Ohjelmassa rentoa yhdessäoloa, tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tapahtumista sekä yllätysohjelmaa. Keittolounas ja kahvitarjoilu!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen erityisruokavalioineen 11.4. mennessä:
toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p.040 849 5648

INFO-KAHVILA
Aika Tiistai 3.5. klo 12-14
Paikka Piekkari, Potkurin Isomus-sali, Pohjolankatu 2, 2krs

Tervetuloa matalan kynnyksen tapahtumaan, jossa jaetaan tietoa Napapiirin Omaishoitajat ry:n toiminnasta ja omaishoitoon liittyvistä ajankohtaisista asioista. Rovaniemen kaupungin ajankohtaiset kuulumiset omaishoitajille kuulemme Ikäkeskuksen henkilöstöltä. Kahvitarjoilu!

JÄSENRETKI PENTIK-MÄELLE
Aika Lauantai 14.5. klo 12-16
Paikka Kulttuurikeskus Pentik-mäki, Maaninkavaarantie 3, Posio

Järjestämme jäsenretken Posiolle Kulttuurikeskus Pentik-mäelle. Perillä nautimme kevyeen lounaan, jonka jälkeen tutustumme museoon ja näyttelyyn. Tämän jälkeen juodaan kahvit ja aikaa jää vielä ostosten tekoon myymälässä. Retki on jäsenillemme maksuton. Ei jäsenille 20 euron omavastuu hinta. Järjestämme yhteiskuljetuksen tai korvaamme matkasta aiheutuvat kulut. Tarkemmat tiedot kyytijärjestelyistä lähempänä ajankohtaa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen erityisruokavalioineen 28.4. mennessä:
toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p.040 849 5648

RYHMÄT JA KURSSIT

Ryhmätoimintaa järjestetään tällä hetkellä Rovaniemellä, Ranualla, Kemijärvellä, Sallassa ja Sodankylässä. Olethan rohkeasti yhteydessä, mikäli ryhmiin osallistuminen kiinnostaa! Samalla voimme keskustella siitä, olisiko hoidettavallasi mahdollista tulla mukaan esimerkiksi Taukopirtin Kerhotoimintaan ryhmään osallistumisesi ajaksi.

Äijäryhmä (Sodankylä) 5.4. klo 12-14
Kommatin maja, Kommatintie 25
Äijäryhmä (Rovaniemi) 5.4. klo 12-14
Revontulilaavu, Arktikumin ranta
Vertaistukea ja Aivoreeniä (Kemijärvi) 12.4. ja 26.4. klo 12-14
Kulttuurikeskus, Hietaniemenkatu 5
OmaHetki (Rovaniemi) 13.4. klo 12-14
Potkurin Tervas-sali, Pohjolankatu 2
Vertaistukea ja Aivoreeniä (Ranua) 5.4. ja 19.4. klo 12-14
Toivolan koulu, Kirkkotie 22
Ilona ja Tukena vertaisryhmä (Sodankylä) 11.4. klo 13-15
Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19
Kimppakävely (Rovaniemi) 8.4., 22.4. ja 29.4. klo 12-14
Piekkari, Pohjolankatu 2
Vertaistukea ja Aivoreeniä (Salla) 19.4. klo 12-14
Sallansuu, Sallantie 4
Mimmit (Rovaniemi) 27.4. klo 12-14
Kokoontumispaikka ilmoitetaan myöhemmin
Mimmit (Sodankylä) 28.4. klo 17-19
Lapin Annan käsityötupa, Ivalontie 1938
Ilon pisaroita (Rovaniemi) 26.4. klo 14-16
Kokoontumispaikka vaihtelee.

Lisätietoja: p. 040 849 5648 / Toimisto
Lisätietoa ryhmistä löydät tapahtumakalenterista.

MUISTIOVET – VALMENNUS
Aika Tiistai 10.5., 17.5., 24.5. ja 31.5. klo 10-14
Paikka Lapin Muistiyhdistys, Ainonkatu 2 (Citykäytävä)

Napapiirin Omaishoitajat ry ja Lapin Muistiyhdistys ry järjestää muistisairaasta läheisestään huolehtiville omaishoitajille Muistiovet-valmennuksen. Valmennuksessa käsitellään ryhmässä alustusten, keskustelun ja harjoitteiden avulla keskeisiä omaishoitajuuteen ja muistisairauksiin liittyviä asioita kuten omaishoito- ja muistiperheille tarkoitettuja palveluja, muistisairaan kohtaamista ja tulevaisuuteen varautumista.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen 2.5. mennessä: katri.mustakangas@napapiirinomaishoitajat.fi / p. 040 098 7633 TAI klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Ilmoittautuminen valmennukseen

 

TAUKOPIRTTI – pieni tauko auttaa jaksamaan

TAUKOPIRTIN KOTITOIMINTA
Omaishoitaja voi pyytää luotettavat, koulutetut vapaaehtoistoimijat kotiin läheisensä seuraksi. Kaikki uudet asiakkaat / omaishoitajat haastatellaan toimintakyvyn kartoittamiseksi. Vapaaehtoiset käyvät kotona aina pareittain. Kotitoimintaa järjestetään tällä hetkellä ROVANIEMELLÄ, RANUALLA JA SODANKYLÄSSÄ.

TAUKOPIRTIN KERHOTOIMINTA
Omaishoitaja voi tuoda läheisensä Kerhotoimintaan koulutettujen vapaaehtoistoimijoiden turvalliseen sekä luotettavaan seuraan ja käyttää vapautuvan ajan haluamallaan tavalla.

Taataksemme toiminnan turvallisuuden, on Taukopirteillä käytössä ennakkoilmoittautuminen, joka tulee tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä toimistolle. p. 040 849 5648
Avoinna olevat Taukopirtti-Kerhot:
• Ivalon Taukopirtti, keskiviikkoisin parittomilla viikoilla klo 11-15 (Osallisuuskeskus Ainola, Petsamontie 9)
• Kemijärven Taukopirtti, keskiviikkoisin klo 10-14 (Kemijärven Palvelukeskus, Puuhapirtti, Luusuantie 17)
• Ranuan Taukopirtti, keskiviikkoisin klo 10-14 (Toivolan koulu, Kirkkotie 22)
• Rovaniemen Taukopirtti, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-14 (Piekkari, Yhdistyksen toimitila, Pohjolankatu 2, 4. krs)
• Sallan Taukopirtti, torstaisin klo 11-15 (Ruuhenrannan kerhohuone, Myllytie 10 A)
• Sodankylän Taukopirtti, tiistaisin klo 10-14 (Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Tämän kevään viimeiset toiminnanohjaukset ovat meneillään Taukopirtti-paikkakunnilla. Keväällä tavataan vielä virtuaalivartin merkeissä. Seuraava virtuaalivartti on ma 25.4. klo 9-10.30.

Koulutuspäivä vapaaehtoisille aiheesta muisti, järjestetään la 21.5. Kemijärvellä. Päivän ohjelmassa on mm. tietoa muistisairauksista, muistisairaan kohtaamisesta sekä siitä, mitä vapaaehtoinen voi tehdä muistisairaan kanssa. Ilmoittautumiset ovat myöhemmin keväällä, kunhan ohjelma ja paikka tarkentuu.

Vapaaehtoiset muodostavat tärkeän voimavaran yhdistyksessämme ja OmaisOiva-toiminnassa. Olemme yhteisö, jossa hyvää tehdään ihmisiltä ihmisille. meidän kauttamme pääset toimimaan takuuvarmasti merkityksellisten asioiden parissa. Vapaaehtoistoiminnassamme saat hyvän mielen toisten auttamisesta ja arvokasta tekemistä sekä uusia ihmissuhteita. Mikäli mielenkiintosi vapaaehtoistoimintaa kohtaan heräsi ja haluat lisätietoa, ota yhteyttä!

MIHINKÄÄN OMAISOIVA-TOIMINTAAN OSALLISTUMINEN EI EDELLYTÄ YHDISTYKSEN JÄSENYYTTÄ TAI KUNNAN KANSSA SOLMITTUA OMAISHOITOSOPIMUSTA.

 

 

 

 

 

 

Siirry sisältöön