Napapiirin Omaishoitajat ry auttaa omaishoitajia jaksamaan neuvonnan, ohjauksen ja vertaistuellisen toiminnan avulla useilla paikkakunnilla Lapissa. Monipuolista toimintaa on järjestetty tähän saakka Kemijärvellä, Pelkosenniemellä, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Savukoskella, Sodankylässä, Inarissa ja Utsjoella. Nyt 20-vuotisjuhlavuottaan viettävän yhdistyksen toiminta-alue laajenee länsikairaan.

– Omaishoitajille suunnattua toimintaa ei ole ollut pariin vuoteen Länsi-Lapin pohjoisimmissa kunnissa, mutta nyt meidän on tarkoitus käydä tutustumassa omaishoitajiin alueella ja katsoa, olisiko siellä kiinnostusta säännöllisiin tapahtumiin, kertoo toiminnanjohtaja Katri Mustakangas Napapiirin Omaishoitajat ry:stä.

Kolarissa, Muoniossa ja Enontekiöllä järjestetään syksyn aikana virkistysiltapäivät omaishoito- ja muistiperheille yhteistyössä Lapin Muistiyhdistyksen kanssa.
– Ohjelmassa on musiikkia, aivojumppaa, rentoa yhdessäoloa ja kuulumisten vaihtoa kahvikupin äärellä.

Pellossa ja Kittilässä aloitellaan Muisti- ja Omaiskahvila-toiminta, jonka yhteydessä kokoontuu omaishoitajien ja läheistään auttavien vertaisryhmä. Toimintaan osallistuminen ei edellytä Lapin hyvinvointialueen kanssa solmittua omaishoitosopimusta.
– Kaikki läheisistään huolehtivat ja toiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita, Mustakangas vakuuttaa.

Omaishoitajien virkistysiltapäivät Kolarissa tiistaina 19.9. klo 14–16 (kirjasto), Enontekiöllä tiistaina 3.10. klo 15–17 (Hetta, Luova tupa) ja Muoniossa tiistaina 7.11. klo 14–16 (Kyläpirtti).

Kittilän Muisti- ja Omaiskahvila aloittaa torstaina 5.10. klo 13-15 (Soikkelin talo). Pellon Muisti- ja Omaiskahvilan seuraava tapaaminen maanantaina 25.9. klo 14-16 (Kyllinkeidas).

Katso kaikki Napapiirin Omaishoitajien tapahtumat tästä.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja / Tunturi-Lapin aluevastaava Katri Mustakangas, Napapiirin Omaishoitajat ry, p. 0400 987 633

Napapiirin Omaishoitajat on omaishoitajien valtakunnallisen keskusjärjestön paikallisyhdistys. Autamme omaishoitajia jaksamaan neuvonnan, ohjauksen ja vertaistuellisen toiminnan avulla Lapissa. Järjestämme virkistäviä tapahtumia kaikille omaishoitotilanteessa oleville. Meille on helppo tulla – kaikki läheisistään huolehtivat ovat tervetulleita yhteisöömme.

Siirry sisältöön