OmaisOivan toimintamuodot

Omaishoitaja, OmaisOiva on sinua varten! OmaisOiva tuo osallistumisen mahdollisuuksia lähelle omaishoitoperheitä mm. ryhmätoimintojen ja koulutusten muodossa. OmaisOiva tarjoaa omaishoitajille kykyä, halua sekä osaamista toimia omaishoitajana.

OmaisOiva-toimintaan osallistuminen ei edellytä hyvinvointialueen kanssa solmittua omaishoitosopimusta.

OmaisOiva -Kioski

Tietoa omaishoidosta ja yhdistyksen toiminnasta siellä, missä ihmiset liikkuvat, esimerkiksi kauppakeskuksissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Kioski-toiminnan tavoitteena on omaishoitajuuden tunnistettavuuden sekä yleisen omaishoitotietoisuuden lisääminen, tiedon ja ohjauksen jakaminen yhdistyksen toimintaan liittyen sekä omaishoitotilanteissa olevien henkilöiden ja vapaaehtoistoimijoiden rohkaiseminen ja kannustaminen mukaan OmaisOiva-toimintamuotoihin.

Kioski-toimintaa järjestetään kaikissa toiminta-alueen kunnissa erilaisten yleisötapahtumien (messut, markkinat, seminaarit) yhteydessä tai kuntien keskeisillä paikoilla kuten kauppakeskuksissa, apteekeissa tms.

OmaisOiva -Kahvila

Avoimia vertaistuellisia keskustelu- ja asiantuntijatilaisuuksia, joissa voi kysyä omaishoidosta sekä tutustua omaishoitajiin ja paikallisyhdistyksen toimintaan.

Kahvila-toimintaa toteutetaan kohderyhmän ja alueiden erityistarpeet ja toiveet huomioiden eri teemoilla.
Paikalla voi olla asiantuntijoita alustamassa erilaisista omaishoitajia kiinnostavista aiheista ja vastaamassa Kahvila-vieraiden kysymyksiin tai ne voivat olla toiminnallisia tapahtumia.

OmaisOiva -Ryhmä

Säännöllisesti kokoontuvat omaishoitajien ryhmät sopivat kaikille, jotka kaipaavat juttuseuraa ja mukavaa yhteistä tekemistä samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Ryhmässä omaishoitajalla on mahdollisuus halutessaan jakaa omia kokemuksia ja niiden avulla auttaa toisia omaishoitajia sekä löytää ratkaisuja omaan omaishoitotilanteeseen liittyvissä kysymyksissä. Vertaisryhmät voivat sisältää mm. ohjattuja keskusteluja, tutustumis- ja vierailukäyntejä, asiantuntijaesityksiä ja yhteisiä retkiä.

Ryhmät ovat sisällön ja tarpeen mukaan joko avoimia tai suljettuja. Ryhmät voivat olla myös toiminnallisia, kuten Kokkikerho tai Luovan toiminnan ryhmä. Joillakin paikkakunnilla ryhmätoimintaa toteutetaan kunnan ja/tai seurakunnan ja/tai muiden järjestötoimijoiden ja yhdistyksemme yhteistyönä.

OmaisOiva-Ovet-valmennus

12 tunnin valmennus avaa ovia omaishoitajuuteen, yhteiskunnan palveluihin, hoitotyöhön ja avustamiseen sekä omaishoitajien voimavaroihin.

Ovet-valmennuksen punaisena lankana on omaishoitajan vahvuuksien tukeminen ja uusien voimavarojen löytäminen yhdessä toisten omaishoitajien ja Ovet-ohjaajien kanssa.

Ovet-valmennus® on tarkoitettu Sinulle, joka

  • tuet ja avustat sairastunutta tai vammautunutta läheistäsi ja tarvitset tietoa ja osaamista omaishoitoon liittyvistä asioista
  • haluat jakaa ajatuksiasi, keskustella ja verkostoitua toisten omaishoitajien kanssa
  • haluat vahvistaa omaishoitoon liittyviä tietojasi ja taitojasi
  • haluat pohtia omaa omaishoitajuutta osana elämääsi

Ovet-valmennuksia järjestetään koko toiminta-alueella kuntien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa yhteistyössä tarpeen mukaan.

Ovet-valmennuksen sisältö:

Ovet omaishoitajuuteen
Omaishoitotilanteen tunnusmerkkejä
Omaishoito osana elämää

Ovet yhteiskunnan palveluihin
Yhteiskunnan palvelut
Avustamisen perusteita

Omat oveni
Muutos osana elämää
Hoivatyön perusteet

Ovet huomiseen
Huomista kohti
Voimaa vertaistuesta, iloa osallistumisesta

OmaisOiva -OivaHetki

Taukopirtti-toiminta tarjoaa omaishoitajalle hetkellisen avun arkeen vapaahetken muodossa sekä virkistystä omaishoidettavalle.

Taukopirtin Kerhotoimintaa toteutetaan ammatillisesti ohjattuna ja koordinoituna vapaaehtoistoimintana viidellä paikkakunnalla: Ivalossa, Kemijärvellä, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa ja Sodankylässä.

Lue lisää Taukopirtti-toiminnasta täältä

Minun tieni. Siksi tahtoisin sanoa sinulle, joka hoidat omaistasi: Rakasta häntä niin paljon, että rakastat ensin itseäsi. Huolehdi itsestäsi, omasta jaksamisestasi. Vasta sitten voit huolehtia hoidettavastasi ja rakastaa häntä.

- Siipirikko

Siirry sisältöön