Yhdistyksen sääntömääräinen kokous pidettiin perjantaina 10.11.2023 Rovaniemen Arktikumissa. Kokouksessa mm. vahvistettiin vuoden 2024 toimintasuunnitelma sekä talousarvio. Hely Kilpamäki valittiin jatkamaan yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana. Muut hallituksen jäsenet vuodelle 2024 ovat Petra Raudaskoski, Salme Happonen, Leila Ylikulppi, Raili Tervo, Reima Möykky, Antti Nirkkonen, Anitta Mikkola (uusi) ja Outi Rautajoki (uusi).

Kuva hallituksesta

Kuvassa hallituksen jäsenistä Petra Raudaskoski (vas.), Reima Möykky, Leila Ylikulppi, Antti Nirkkonen, Raili Tervo, Outi Rautajoki ja puheenjohtaja Hely Kilpamäki (oik.) Kuvasta puuttuvat Salme Happonen ja Anitta Mikkola.

Kokouksen päätteeksi sosiaalijohtaja Liisa Niiranen kertoi ajankohtaisia kuulumisia Lapin hyvinvointialueelta. Liisa kertoi mm. että hyvinvointialueelle on ensi vuonna suunnitteilla ikääntyneiden palveluihin omaishoidon, perhehoidon ja henkilökohtaisen avun keskus. Hyvinvointialueella etsitään kuumeisesti säästökohteita, mutta ainakin tällä hetkellä näyttää, että omaishoidon tuen palkkiot tai muut palvelut eivät ole leikkauslistalla.

Ikääntyneiden tukipalveluiden myöntämisperusteita arvioidaan uudelleen. Asumispalveluita on tarkoitus keventää ja uusia asumisen malleja kehittää. Lähivuosina tavoitteena on lisätä omaishoitajien osuutta hyvinvointialueella ja pitkäaikaista laitoshoitoa purkaa.

Lisätietoja:

Katri Mustakangas, p.0400 987 633

katri.mustakangas@napapiirinomaishoitajat.fi

Siirry sisältöön