Hei!
Kesä lähestyy kovaa vauhtia. Toukokuu on toiminnantäyteinen ja toivotammekin kaikki rohkeasti mukaan toimintaamme! Taukopirtit ja muut OmaisOiva-toiminnot jäävät toukokuun jälkeen kesätauolle jatkuen taas elo-syyskuussa. Poikkeuksena pienet retkeilyt ja omaishoitoperheiden voimaantumipäivät, joista voit lukea lisää tässä uutiskirjeessä. Toivotamme kaikille oikein lämmintä ja aurinkoista loppukevättä ja toivottavasti nähdään ennen kesälaitumille siirtymistä!

Terveisin
Katri, TiinaR, TiinaH, Minna ja Emilia

 

AJANKOHTAISTA

KESÄKUUSSA VIETETÄÄN OMAISHOITOPERHEIDEN VOIMAANTUMISPÄIVIÄ LUOSTOLLA

Aika ma 12.6. – ke 14.6.
Paikka Lapland Hotels Luostotunturi, Luostontie 1, ,99555 Luosto

Järjestämme ikääntyville omaishoitajille ja heidän läheisilleen kaksipäiväiset Voimaantumispäivät Luostolla. Kutsumme teidät rentoutumaan, virkistäytymään ja jakamaan kokemuksia toisten omaishoitajien kanssa. Päiviin sisältyy majoitus kahden hengen huoneissa, buffetaamiainen, päivällinen sekä ametistikylpylän sauna- ja allasosaston/kuntosalin käyttö. Omavastuu hinta 50 €/henkilö. Tule viettämään kanssamme kesäiset voimaantumispäivät! Paikkoja rajoitetusti.

Matkan omavastuuosuus 50 €/henkilö maksetaan OmaisOivan tilille:
FI 92 4600 0010 6170 70. Laskun viestikenttään: Voimaantumispäivät / osallistujan nimi.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 29.5. mennessä:
emilia.hartikainen@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 170 3242

 

TAUKOPIRTTI – Pieni tauko auttaa jaksamaan

KERHOTOIMINTA
Taukopirtti on maksuton kerho omaishoidettaville, yksin asuville tukea tarvitseville ikäihmisille sekä omaishoitajille. Ilmoittautuminen edellisenä arkipäivänä klo 12 mennessä. Tervetuloa!

IVALON TAUKOPIRTTI
Aika: keskiviikkoisin parittomina viikkoina klo 11 – 15
Paikka: Osallisuuskeskus Ainola, Petsamontie 9

KEMIJÄRVI
Aika: keskiviikkoisin parittomina viikkoina klo 10 – 14
Paikka: Puuhapirtti, Luusuantie 17

RANUA
Aika: keskiviikkoisin klo 10 – 14
Paikka: Toivolan koulu, Kirkkotie 22

ROVANIEMI
Aika: tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10 – 14
Paikka: Piekkari, Pohjolankatu 2, 4.krs

SALLA
Aika: torstaisin klo 11 – 15
Paikka: Sallansuu, Sallantie 4

SODANKYLÄ
Aika: maanantaisin klo 10 – 14
Paikka: Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19

KOTITOIMINTA
Omaishoitaja voi pyytää luotettavat, koulutetut vapaaehtoistoimijat kotiin läheisensä seuraksi. Kotitoimintaa tarjotaan omaishoitajan tarpeiden mukaan 2 – 4 tuntia / kerta. Palvelu on maksutonta. Taukopirtin Kotitoimintaa on tällä hetkellä tarjolla ROVANIEMELLÄ ja SODANKYLÄSSÄ.

 

OMAISHOITOPERHEIDEN VIRKISTYSTAPAHTUMAT

RANUAN OMAISHOITOPERHEIDEN VIRKISTYSILTAPÄIVÄ
Aika: ke 24.5. klo 10 – 14
Paikka: Arctic Guesthouse & Igloos, Pappilantie 1, Ranua

Tervetuloa viettämään omaishoitoperheiden virkistysiltapäivää ja samalla Taukopirtti-kerhon kevään viimeistä kokoontumiskertaa Arctic Guesthousen tunnelmalliseen miljööseen. Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja pientä kisailua. Keittolounas ja kahvitarjoilu.

Ilmoittadu mukaan 17.5. mennessä:
minna.ruokamo@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 147 5031

 

ROVANIEMEN OMAISHOITOPERHEIDEN VIRKISTYSILTAPÄIVÄ KOTISEUTUMUSEOLLA
Aika: ke 24.5. klo 12 – 14
Paikka: Kotiseutumuseo, Pöykköläntie 4, Rovaniemi

Tervetuloa viettämään omaishoitoperheiden virkistysiltapäivää ja samalla Taukopirtin viimeistä kokoontumiskertaa Rovaniemen kotiseutumuseolle. Tutustumme paikkaan ammattioppaan johdolla ja kahvittelemme yhdessä.

Ilmoittadu mukaan 19.5. mennessä:
emilia.hartikainen@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 170 3242

 

MUISTI- JA OMAISKAHVILAT

Napapiirin Omaishoitajien ja Lapin Muistiyhdistyksen kahvila on kaikille avoin ja maksuton kohtaamispaikka. Kahvilassa keskustellaan muistista ja omaishoitajuudesta. Yleisen osuuden jälkeen Lapin Muistiyhdistys ohjaa Aivoreenit ja Napapiirin Omaishoitajat omaishoitajien ja läheisestään huolehtivien vertaisryhmän.

KEMIJÄRVEN MUISTI- JA OMAISKAHVILA
Aika: ti 9.5. ja 23.5. klo 12.30 – 14.30
Paikka: Kulttuurikeskus, Hietaniemenkatu 5, Kemijärvi

RANUAN MUISTI- JA OMAISKAHVILA
Aika: ti 2.5., 16.5. ja 30.5. klo 12 – 14
Paikka: Toivolan koulu, Kirkkotie 22, Ranua

SODANKYLÄN MUISTI- JA OMAISKAHVILA
Aika: ti 16.5. klo 12 – 15
Paikka: Alantalo, Sodankylä

Viimeistä kokoontumiskertaa vietetään Alantalolla. Tarjolla lounas + kahvit. Tästä syystä ilmoittautuminen 9.5. mennessä: emilia.hartikainen@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 170 3242

SALLAN MUISTI- JA OMAISKAHVILA
Aika: ti 2.5. klo 12 – 14
Paikka: Sallansuu, Sallantie 4, Salla

IVALON MUISTI- JA OMAISKAHVILA
Aika: to 1.6. klo 13 – 15
Paikka: Osallisuuskeskus Ainola, Petsamontie 9

ROVANIEMEN OMAISKAHVILA
Aika: ti 9.5. klo 12 – 14
Paikka: Piekkarin Tervas-sali, Pohjolankatu 2, Rovaniemi

Omaiskahvila on kaikille avoin ja maksuton kohtaamispaikka, johon voi tulla juttelemaan ja saamaan tietoa kahvikupposen äärellä. Tämän kevään viimeisellä kokoontumiskerralla keräämme toiveita ja ideoita syksyn toimintakalenteriimme. Minkälaisia ryhmiä toivot? Mikä retkikohde olisi kiva? Mistä aiheista kaivataan lisää tietoa? Tule kertomaan se meille! Lisäksi nautimme suolaisista ja makeista tarjoiluista.

 

VERTAISRYHMÄT

Omaishoitajien ja läheisestään huolehtivien ryhmät sopivat kaikille, jotka kaipaavat arkeensa tukea muilta samassa tilanteessa olevilta. Ryhmät ovat kaikille avoimia ellei toisin mainita. Tervetuloa mukaan! Ryhmän aikana läheisesi on tervetullut Taukopirtti-toimintaan.

NEULOOSI-RYHMÄ
Aika: ti 9.5. ja 23.5. klo 12 – 14
Paikka: Kirjaston mediatila, Postipolku 5, Salla

Ovatko käsityöt lähellä sydäntäsi? Ryhmässä pääset jakamaan ajatuksia ja kuulumisia käsitöiden ja kahvittelun lomassa.

OMAHETKI
Aika: ke 10.5. klo 12 – 14
Paikka: Arktikumin ranta, Rovaniemi

Kevään viimeisellä kokoontumiskerralla lähdemme ammentamaan voimavaroja kauniin jokimaiseman äärelle Arktikumin rantaan.

ÄIJÄRYHMÄ
Aika: ti 2.5. klo 12 – 14
Paikka: Salmijärven laavu, Rovaniemi

Äijäryhmä on miesomaishoitajien avoin, toiminnallinen vertaisryhmä. Tervetuloa myös miesomaishoitajat, joilla omaishoitotilanne kotona on jo päättynyt. Tänään Äijäryhmä kokoontuu retkeilemään Salmijärven laavulle. Tervetuloa!

MIMMIT
Aika: ke 24.5. klo 12 – 14
Paikka: Kirkkolampi, Rovaniemi

Naisomaishoitajien vertaisryhmä Mimmit suuntaa picnicille Kirkkolammelle. Ennen tätä kokoonnumme Sairaalakadun parkkipaikalle. Ilmoitathan osallistumisesi viimeistään edellisenä päivänä.

minna.ruokamo@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 147 5031

VERTAISRYHMIEN RETKIPÄIVÄ VIKAKÖNKÄÄLLE

Aika: ma 5.6. klo 12 – 14
Paikka: Vikakönkään laavu, Sodankyläntie 2454

Kesä kolkuttelee jo ihan nurkan takana. Ennen sitä kokoonnutaan vielä viettämään mukavaa päivää Vikakönkäälle. Mukana Mimmit ja Äijäryhmien ohjaajat Raili, Rauni, Tapani ja Reima. Tarjolla mukavan seuran lisäksi makkaranpaistoa, makoisat kahvit ja yllätysohjelmaa. Kimppakyydit Piekkarilta mahdollisia. Lähtö Piekkarilta klo 11.30.

Ilmoita osallistumisesi ja mahdollinen kyytitarpeesi 1.6. mennessä:
minna.ruokamo@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 147 5031

 

VERKKOLUENNOT

HYVINVOINTIWEBINAARI: OMAISHOITAJAN KAIKKI TUNTEET OVAT SALLITTUJA

Aika: to 11.5. klo 17 – 18
Läheisen sairaus ei ole maailmanloppu, vaan uuden elämänvaiheen alku. Sairaus näyttäytyy jokaisella eri tavalla eikä sairastuneen ihmisen ydintä pidä unohtaa sairauden alle. Siksi omaiselta vaaditaankin luovuutta auttaa läheistään uudessa elämänvaiheessa sillä tavalla kuin tälle olisi parhaaksi – omaa jaksamista unohtamatta. Hanna Jensen jakaa puheenvuorossaan oivalluksensa ja kommelluksensa vanhempiensa auttajana ja kertoo, millä tavalla vaikeudet voi saada tuntumaan vähemmän kuormittavilta. Hanna Jensen on VTM, logoterapeutti ja tietokirjailija.

Tule kuuntelemaan webinaaria kahvikupposen äärelle Rovaniemen Taukopirtille tai seuraa luentoa kotikoneella ilmoittautumalla alla olevasta linkistä.

Ilmoittaudu webinaariin

 

ENTÄS SITTEN -ETÄLUENTO: MUISTISAIRAAN PALLIATIIVINEN HOITO JA SAATTOHOITO

Aika: ke 31.5. klo 16.30 – 17.45
Luennoitsijana Sirpa Lintula, sairaanhoitaja, saattohoidon asiantuntija, palliatiivisen hoidon ja saattohoidon kehittäjä Lapin hyvinvointialueella. Linkki luentoihin julkaistaan yhdistysten nettisivuilla päivää ennen luentoa.

Voit tulla kuuntelemaan webinaaria kahvikupposen äärelle myös Rovaniemen Taukopirtille.

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Vapaaehtoisten toimintapäivät järjestetään tänä vuonna kesän kynnyksellä ma – ke 29.5. – 31.5.2023 Rovaniemellä SantaSport Lapin Urheiluopistolla (Hiihtomajantie 2, Rovaniemi). Toimintapäivien teemana on vapaaehtoisten hyvinvointi. Luvassa niin voimaannuttavia luentoja kuin toiminnallisia tuokioita sekä kisailua ja hauskanpitoa.

Ilmoittaudu mukaan 1.5. mennessä oman alueen työntekijälle.

Vapaaehtoiset muodostavat tärkeän voimavaran yhdistyksessämme ja OmaisOiva-toiminnassa. Olemme yhteisö, jossa hyvää tehdään ihmisiltä ihmisille. Meidän kauttamme pääset toimimaan takuuvarmasti merkityksellisten asioiden parissa. Vapaaehtoistoiminnassamme saat hyvän mielen toisten auttamisesta ja arvokasta tekemistä sekä uusia ihmissuhteita. Mikäli mielenkiintosi vapaaehtoistoimintaa kohtaan heräsi ja haluat lisätietoa, ota yhteyttä!

 

 

 

 

 

 

 

Siirry sisältöön