Hei!
Meillä Napapiirin Omaishoitajilla kevät on ollut toiminnantäyteinen ja mikäs sen mukavampaa parin hiljaisemman koronavuoden jälkeen. Toukokuussa toiminnot jatkuvat vielä täydellä tohinalla, joten ei muuta kuin rohkeasti mukaan toimintaan! Kesäkuussa on tulossa mm. omaishoitoperheiden Voimaantumisviikonloppu Luostolla. Tästä voit lukea lisää tapahtumat -kohdasta.

Terveisin
Katri, TiinaR, TiinaH, Minna & Emilia

 

AJANKOHTAISTA

MAANANTAIPIRTTI
Maanantaipirtti aloittaa uutena toimintana toukokuussa Rovaniemellä. Maanantaipirtti on kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa teema ja vetäjät vaihtuvat viikoittain. Osallistuminen ei vaadi erillistä ilmoittautumista. Kokoontumiset maanantaisin klo 13-15 yhdistyksen toimitiloissa (Pohjolankatu 2, 4krs.) seuraavasti:

2.5. klo 13-15 Uudet ja vanhat pelit
9.5. klo 13-15 Yhteislaulua Neuvokkaan ohjelmarenkaan säestämänä
16.5. klo 13-15 Rovaniemen kadunnimien historia
23.5. klo 13-15 Kuplettirieha torilla
30.5. klo 13-15 Kansanperinteet

JÄSENKAMPANJA
Liity jäseneksi toukokuun loppuun mennessä ja osallistut kesäisen tuotepaketin arvontaan. Jäsenhakemuksen voi täyttää verkkosivujemme etusivulla kohdassa ”Liity jäseneksi” tai klikkaamalla tai olemalla yhteydessä toimistolle.

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS
Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 23.4. Ravintola Valdemarissa. Samalla valittiin yhdistyksen johtokunta kaudelle 2022-2023:

Hely Kilpamäki – Puheenjohtaja
Raija Kontiosalo – Varapuheenjohtaja
Antti Nirkkonen – Rahastonhoitaja
Mauri Hakulinen – Jäsen
Salme Happonen – Jäsen
Leila ylikulppi – Jäsen
Reima Möykky – Jäsen
Raili Tervo – Jäsen
Petra Raudaskoski – Jäsen
Katri Mustakangas – Johtokunnan ulkopuolinen sihteeri

 

TAPAHTUMAT VERKOSSA

TORSTAITÄRSKYT OMAISHOITAJILLE
Torstaitärskyt on avoin omaishoitajien vertaisryhmä verkossa. Tule rohkeasti mukaan tapaamaan toisia omaishoitajia sekä Omaisoivan työntekijöitä virtuaalisesti! Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai (parilliset viikot) klo 12-14 ja voit tulla mukaan silloin, kun sinulle sopii.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Minna Ruokamo / p. 040 147 5031

OMAISHOITAJALIITON ETÄTAPAHTUMAT
To 12.5. klo 17-18. Omat rajat jaksamisen tukena – Keinoja jaksaa omaishoitajana arjessa. Luennoitsijana psykoterapeutti, työnohjaaja ja kouluttaja Terhi Lahti.

Järjestämme etätapahtumasta etäkatsomon yhdistyksen toimitiloissa. Tarvittaessa järjestämme etäkatsomoita myös muilla Taukopirtti-paikkakunnilla.
Lisätedot: toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 849 5648

ENTÄS SITTEN – LUENTOSARJA
Napapiirin Omaishoitajat ja Lapin muistiyhdistys tuottavat yhdessä Lapin kirjastoverkoston kanssa Teemaluentojen sarjan Entäs sitten. Tarkoituksena on tuoda näkökulmia siihen, mitä on elää muistisairaana, muistisairaan läheisenä, toimia omaishoitajana ja paljon muuta.

Ke 25.5. klo 17 Pitääkö kaikesta taistella äitini puolesta? Muistisairaan tytär Satu Saari on avannut tuntemuksiaan blogikirjoituksissa ja kysyy nyt, miksi palvelut eivät toimi. Mukana keskustelussa on myös kokemustoimija Mauri Tiainen, jolle sairaus on ollut voimavara.

Linkki luentoihin julkaistaan yhdistysten nettisivuilla päivää ennen luentoa. Luento striimataan useimpiin Lapin kirjastoihin.

Lisätiedot:
katri.mustakangas@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p. 040 098 7633

TAPAHTUMAT

INFO-KAHVILA
Aika Tiistai 3.5. klo 12-14
Paikka Piekkari, Potkurin Isomus-sali, Pohjolankatu 2, 2krs

Tervetuloa matalan kynnyksen tapahtumaan, jossa jaetaan tietoa Napapiirin Omaishoitajat ry:n toiminnasta ja omaishoitoon liittyvistä ajankohtaisista asioista. Rovaniemen kaupungin ajankohtaiset kuulumiset omaishoitajille kuulemme Ikäkeskuksen henkilöstöltä.

Voit hyödyntää Taukopirtin Kerhotoimintaa omaishoidettavallesi tilaisuuden ajan.

INFOTILAISUUS RANUAN TAUKOPIRTILLÄ
Aika Keskiviikko 18.5. klo 12.30-14
Paikka Toivolan koulu, Kirkkotie 22

Tervetuloa Ranuan Taukopirtille kuulemaan Napapiirin Omaishoitajat ry:n toiminnasta ja omaishoitoon liittyvistä ajankohtaisista asioista. Ranuan kunnan ajankohtaiset kuulumiset omaishoitajille kuulemme Vanhuspalvelujohtaja Marketta Uimaniemi-Honkaselta. Kahvitarjoilu!

OMAISHOITOPERHEIDEN VOIMAANTUMISVIIKONLOPPU
Aika Perjantai – Sunnuntai 10.-12.6.
Paikka Hotelli Luostotunturi, Luostontie 1

Järjestämme koko toiminta-alueemme omaishoitajille ja heidän läheisilleen kaksipäiväiset voimaantumispäivät Luostolla. Omavastuu hinta 50 euroa/henkilö. Ohjelmassa virkistystä, vertaistukea, aikaa omasta kunnosta huolehtimiseen sekä asiantuntijaluentoja. Lisäksi omaishoitajat pääsevät liikkumaan ja voivat halutessaan käydä muissa hyvinvointia tukevissa hoidoissa. Järjestämme erikseen ohjelmaa myös hoidettaville. viikonloppuun sisältyy majoitus kahden hengen huoneissa, buffetaamiainen, päivällinen sekä Ametistikylpylän sauna- ja allasosaston/kuntosalin käyttö.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen erityisruokavalioineen 27.5. mennessä:
emilia.hartikainen@napapiirinomaishoitajat.fi TAI p.040 170 3242

 

RYHMÄT JA KURSSIT

Ryhmätoimintaa järjestetään tällä hetkellä Rovaniemellä, Ranualla, Kemijärvellä, Sallassa ja Sodankylässä. Olethan rohkeasti yhteydessä, mikäli ryhmiin osallistuminen kiinnostaa! Samalla voimme keskustella siitä, olisiko hoidettavallasi mahdollista tulla mukaan esimerkiksi Taukopirtin Kerhotoimintaan ryhmään osallistumisesi ajaksi.

Äijäryhmä (Sodankylä) 3.5. klo 12-14
Kokoontumispaikka ja teema vaihtelevat
Äijäryhmä (Rovaniemi) 3.5. klo 12-14
Lapin Metsämuseo, Metsämuseontie 7
Vertaistukea ja Aivoreeniä (Kemijärvi) 24.5. ja 31.5. klo 12.30-14.30
Kulttuurikeskus, Hietaniemenkatu 5
OmaHetki (Rovaniemi) 11.5. klo 12-14
Potkurin Tervas-sali, Pohjolankatu 2
Vertaistukea ja Aivoreeniä (Ranua) 17.5. ja 31.5. klo 12-14
Toivolan koulu, Kirkkotie 22
Ilona ja Tukena vertaisryhmä (Sodankylä) 9.5. klo 13-15
Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19
Kimppakävely (Rovaniemi) 6.5., 13.5. ja 20.5. klo 12-14
Piekkari, Pohjolankatu 2
Vertaistukea ja Aivoreeniä (Salla) 17.5. klo 12-14
Sallansuu, Sallantie 4
Mimmit (Rovaniemi) 3.5. ja 18.5. klo 12-14
Lapin Metsämuseo, Metsämuseontie 7 / 18.5 Kokoontumispaikka ilmoitetaan myöhemmin.
Mimmit (Sodankylä) 19.5. klo 17-19
Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19
Ilon pisaroita (Rovaniemi) 24.5. klo 14-16
Kokoontumispaikka vaihtelee.

Lisätietoja: p. 040 849 5648 / Toimisto
Lisätietoa ryhmistä löydät kotisivujen tapahtumakalenterista.

MUISTIOVET – VALMENNUS
Aika Tiistai 10.5., 17.5., 24.5. ja 31.5. klo 10-14
Paikka Lapin Muistiyhdistys, Ainonkatu 2 (Citykäytävä)

Napapiirin Omaishoitajat ry ja Lapin Muistiyhdistys ry järjestää muistisairaasta läheisestään huolehtiville omaishoitajille Muistiovet-valmennuksen. Valmennuksessa käsitellään ryhmässä alustusten, keskustelun ja harjoitteiden avulla keskeisiä omaishoitajuuteen ja muistisairauksiin liittyviä asioita kuten omaishoito- ja muistiperheille tarkoitettuja palveluja, muistisairaan kohtaamista ja tulevaisuuteen varautumista.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 2.5. mennessä: katri.mustakangas@napapiirinomaishoitajat.fi / p. 040 098 7633

TAUKOPIRTTI – pieni tauko auttaa jaksamaan

TAUKOPIRTIN KOTITOIMINTA
Omaishoitaja voi pyytää luotettavat, koulutetut vapaaehtoistoimijat kotiin läheisensä seuraksi. Kaikki uudet asiakkaat / omaishoitajat haastatellaan toimintakyvyn kartoittamiseksi. Vapaaehtoiset käyvät kotona aina pareittain. Kotitoimintaa järjestetään tällä hetkellä ROVANIEMELLÄ, RANUALLA JA SODANKYLÄSSÄ.

TAUKOPIRTIN KERHOTOIMINTA
Omaishoitaja voi tuoda läheisensä Kerhotoimintaan koulutettujen vapaaehtoistoimijoiden turvalliseen sekä luotettavaan seuraan ja käyttää vapautuvan ajan haluamallaan tavalla.

Taataksemme toiminnan turvallisuuden, on Taukopirteillä käytössä ennakkoilmoittautuminen, joka tulee tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä toimistolle. p. 040 849 5648

Avoinna olevat Taukopirtti-Kerhot:
• Ivalon Taukopirtti, keskiviikkoisin parittomilla viikoilla klo 11-15 (Osallisuuskeskus Ainola, Petsamontie 9)
• Kemijärven Taukopirtti, keskiviikkoisin klo 10-14 (Kemijärven Palvelukeskus, Puuhapirtti, Luusuantie 17)
• Ranuan Taukopirtti, keskiviikkoisin klo 10-14 (Toivolan koulu, Kirkkotie 22)
• Rovaniemen Taukopirtti, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-14 (Piekkari, Yhdistyksen toimitila, Pohjolankatu 2, 4. krs)
• Sallan Taukopirtti, torstaisin klo 11-15 (Ruuhenrannan kerhohuone, Myllytie 10 A)
• Sodankylän Taukopirtti, tiistaisin klo 10-14 (Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19

 

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Koulutuspäivä vapaaehtoisille aiheesta muisti, järjestetään la 21.5. Tapionniemen Kyläkartanossa Kemijärvellä. Päivän ohjelmassa on mm. tietoa muistisairauksista, muistisairaan kohtaamisesta sekä siitä, mitä vapaaehtoinen voi tehdä muistisairaan kanssa. Ilmoittautumiset 6.5. mennessä oman alueen työntekijälle tai toimistolle.

Vapaaehtoiset muodostavat tärkeän voimavaran yhdistyksessämme ja OmaisOiva-toiminnassa. Olemme yhteisö, jossa hyvää tehdään ihmisiltä ihmisille. meidän kauttamme pääset toimimaan takuuvarmasti merkityksellisten asioiden parissa. Vapaaehtoistoiminnassamme saat hyvän mielen toisten auttamisesta ja arvokasta tekemistä sekä uusia ihmissuhteita. Mikäli mielenkiintosi vapaaehtoistoimintaa kohtaan heräsi ja haluat lisätietoa, ota yhteyttä!

MIHINKÄÄN OMAISOIVA-TOIMINTAAN OSALLISTUMINEN EI EDELLYTÄ YHDISTYKSEN JÄSENYYTTÄ TAI KUNNAN KANSSA SOLMITTUA OMAISHOITOSOPIMUSTA.

 

Siirry sisältöön