Läheistään päivittäisissä toiminnoissa auttaville lappilaisille on ensimmäistä kertaa tarjolla työnohjauksellista tukea.

Ohjaajana vuoden 2024 aikana järjestettävissä tapaamisissa toimii ratkaisukeskeinen työnohjaaja Marja Keväjärvi, jolla on runsaasti kokemusta omaishoitajien työnohjausryhmien vetämisestä Oulussa.

– Työnohjauksessa haetaan keinoja ja työkaluja omaishoitajan arkeen sekä omien voimavarojen vahvistamiseen. Oulussa kokemukset ovat olleet erittäin hyviä, jonka vuoksi halusimme tarjota uudenlaista tukea myös täällä Lapissa, Napapiirin Omaishoitajat ry:n toiminnanjohtaja Katri Mustakangas kertoo.

Omaishoitajien työnohjaukselliseen toimintaan on saatu toiminta-avustusta Lapin hyvinvointialueelta, minkä vuoksi osallistuminen on maksutonta kaikille Lapin alueen omaishoitajille ja läheisistään huolehtiville. Osallistuakseen ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen tai virallinen sopimusomaishoitaja, Mustakangas korostaa.

Työohjaus voidaan toteuttaa joko lähitapaamisina tai verkossa. Työnohjaukseen ilmoittaudutaan ennakkoon osoitteessa bit.ly/tyonohjaus2024 ja hakeneisiin ollaan yhteydessä kesäkuun aikana.

– Meillä on Lapissakin yhä enemmän työssä käyviä omaishoitajia. Toivon, että tällä toiminnalla tavoitamme kaiken ikäisiä omaishoitajia ja läheisistään huolehtivia. Vaikka aihe olisi uusi omassa arjessa, ei yhtään kannata epäröidä ilmoittautua mukaan!

Lisätietoja:

Katri Mustakangas, katri.mustakangas@napapiirinomaishoitajat.fi, 0400 987 633

Siirry sisältöön