Hei!

Syksy on jo pitkällä ja olemme saaneet nauttia valloittavasta ruskasta. Ei uskoisi, että kohta on taas talvi ja pian myös joulukin. Me työntekijät olemme iloksemme päässeet pitkästä aikaa tervehtimään muun muassa Taukopirtti-paikkakunnilla Kerhotoiminnan asiakkaita ja omaishoitajia sekä myös vapaaehtoistoimijoitamme. Ryhmissä on käynyt kivasti porukkaa ja uudetkin kävijät ovat tervetulleita, joten ei muuta kuin rohkeasti mukaan toimintaan!

Mukavaa alkavaa lokakuuta toivottavat:
Katri, TiinaR, Kristiina, Minna & TiinaH

 

AJANKOHTAISTA

 

JÄRJESTÖT KIRKKOLAMMELLA

Rovaniemen ikäihmisten elämänkaariverkosto järjestää yhteistyössä Vanhustenviikolla pe 8.10. klo 10.00-14.00 Kirkkolammella ulkoilmatapahtuman, jossa on mahdollisuus tutustua paikallisten järjestöjen ja seurakunnan toimintaan. Napapiirin Omaishoitajat ry on myös mukana esittäytymässä kyseisessä tapahtumassa. Tervetuloa tapaamaan yhdistyksen työntekijöitä ja vapaaehtoisia, sekä kuulemaan ajankohtaista tietoa toiminnastamme!

 

OMAISHOITAJIEN KUNTOUTUSKURSSI

Lokakuussa Oulussa alkavalla Verven kurssilla, joka on tarkoitettu omaistaan tai läheistään päivittäin hoitavalle tai avustavalle omaishoitajalle, on vielä vapaita paikkoja jäljellä. Kurssin aloitusjakso on 25.10.-29.10.2021, joten kurssille ehtii hyvin hakea. Tarkempia tietoja kurssista antaa Verven kuntoutussihteeri Helena Rajaniemi, p. 050 312 6187, helena.rajaniemi@verve.fi

 

TAPAHTUMAT

Napapiirin Omaishoitajilta on mahdollista saada etätapahtumien ajaksi tabletteja lainaan seuraavilla Taukopirtti-paikkakunnilla: Ivalo, Kemijärvi, Ranua, Rovaniemi, Salla ja Sodankylä. Teknistä tukea on tarjolla aina ennen tapahtumaa sekä koko tapahtuman ajan. Tarvittaessa järjestämme myös etäkatsomoita. Mikäli tablettien lainaaminen ja etätapahtumiin osallistuminen kiinnostaa, olethan yhteydessä toimistolle soittamalla p. 040 849 5648 tai sähköpostilla: toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi

 

OMAISHOITOPARLAMENTTI

Omaishoitajaliitto järjestää 30-vuotisjuhlavuotensa päätapahtumana ke 6.10.2021 klo 13.00-16.00 kaikille avoimen Omaishoitoparlamentin verkkolähetyksenä. Parlamentissa omaishoitajat ja päättäjät vuoropuhelussa hakevat ratkaisuja arjen haasteisiin. Yhteiset askeleet -tanssiteos päättää ohjelman näyttävästi. Ohjelman juontaa Jussi-Pekka Rantanen.
Napapiirin Omaishoitajat ry järjestää parlamenttipäivänä Rovaniemellä etäkatsomon ELOkolo-toimitilassa (Pohjolankatu 10 as. 1) klo 13 alkaen. Tervetuloa mukaan! Lisätietoja saat olemalla yhteydessä toimistolle.
Omaishoitoparlamenttia voi seurata katsojalinkin kautta myös vaikka kotikoneelta. Linkin ja parlamentin ohjelman löydät Omaishoitajaliiton juhlavuoden verkkosivuilta klikkaamalla tästä

 

OMAISHOITAJALIITON WEBINAARIT

Omaishoitajaliitto järjestää syksyn aikana myös webinaareja eri teemoilla. Lokakuun webinaari järjestetään to 21.10. klo 17-18 ja sen aiheena on Tunteet omaishoitosuhteessa – Hyvä, paha aggressio. Webinaarista saat tietoa voimavarojesi tueksi ja keinoja, joilla ehkäiset pinnan palamista. Järjestämme webinaareja varten tarvittaessa toimistollamme Piekkarilla etäkatsomon, joten mikäli haluat tulla seuraamaan esimerkiksi juuri tätä kyseistä webinaaria kanssamme, ilmoitathan osallistumisestasi toimistolle!

 

RYHMÄT JA KURSSIT

Järjestämme omaishoitajien avoimia vertaisryhmiä (esim. OmaHetki, Mimmit, Äijäryhmä) tällä hetkellä Kemijärvellä, Ranualla, Rovaniemellä, Sodankylässä sekä myös verkossa (Torstaitärskyt). Olethan rohkeasti meihin yhteydessä, mikäli ryhmiin osallistuminen kiinnostaa! Samalla voimme keskustella siitä, olisiko hoidettavasi mahdollista tulla mukaan esimerkiksi Taukopirtin Kerhotoimintaan ryhmään osallistumisesi ajaksi.
Lokakuun alkuun mennessä ehtii myös vielä ilmoittautua Kemijärvellä järjestettävään suljettuun Katse huomiseen -vertaisryhmään, joka on tarkoitettu omaishoitajille, joiden omaishoitotilanne kotona on jo päättynyt.

Loppuvuoden aikana järjestämme omaisestaan huolehtiville tarkoitetun Ovet-valmennus verkkokurssin sekä yhteistyössä Lapin Muistiyhdistys ry:n kanssa muistisairaasta läheisestään huolehtiville tarkoitetun MuistiOvet-valmennuksen. Ovet-valmennuksen tarkoituksena on omaishoitajan vahvuuksien tukeminen ja uusien voimavarojen löytäminen yhdessä toisten omaishoitajien ja Ovet-ohjaajien kanssa. Järjestämme myös yhteistyössä SPR Lapin piirin kanssa Rovaniemellä Digikaverivalmennuksen. Lisätietoa tapahtumista löydät jäljempänä sekä myös tapahtumakalenteristamme klikkaamalla tästä

 

OVET-VALMENNUS® VERKKOKURSSI OMAISTAAN HOITAVIEN TUEKSI

Aika: Tiistait 26.10., 2.11., 9.11., 16.11. ja 23.11. klo 10-12
Paikka: Verkossa (koko toiminta-alue). Rovaniemellä mahdollisuus osallistua valmennukseen myös livenä (paikka ilmoitetaan myöh.)

Napapiirin Omaishoitajat ry järjestää Ovet-valmennus verkkokurssin omaisestaan huolehtiville. Valmennuksessa käsitellään mm. omaishoitajuuden tunnusmerkkejä, yhteiskunnan palveluja, muutoksen kohtaamista ja omaishoitajan hyvinvointia. Verkkokurssille osallistuaksesi tarvitset sähköpostiosoitteen, toimivan internetyhteyden sekä tietokoneen tai tabletin.

Ilmoittautumiset 15.10. mennessä klikkaamalla tästä

 

KATSE HUOMISEEN

Aika: Keskiviikot 13.10., 27.10., 10.11., 24.11. ja 8.12. klo 12-14
Paikka: Tiilipappila, Esaiaksenkatu 5, Kemijärvi

Järjestämme yhteistyössä Kemijärven seurakunnan kanssa Katse huomiseen -vertaisryhmän. Osallistujilla on mahdollisuus keskustella yhdessä vertaisten kanssa omaishoitotilanteen päättymisen herättämistä tunteista luottamuksellisesti. Ryhmä on suljettu ja siihen otetaan 5-8 osallistujaa.

Ilmoittautumiset 6.10. mennessä:
Minna Ruokamo, p. 040 147 5031
minna.ruokamo@napapiirinomaishoitajat.fi

 

DIGIKAVERIVALMENNUS

Aika: Keskiviikko 13.10. ja Torstai 14.10. klo 17-20
Paikka: SPR Lapin piirin kokoustila, Lähteentie 10, Rovaniemi

Pysyykö sinulla älypuhelin tai tabletti käsissä? Hoidatko arjen askareita verkossa tai oletko innostunut somettaja? Sinun arjen digitaitosi voi olla jollekin tärkeää osaamista! Napapiirin Omaishoitajat ja SPR Lapin piiri etsivät vapaaehtoisia digikavereita mukaan toimintaan. Vapaaehtoisena toimit digikaverina digitukea kaipaaville.

Ilmoittautumiset 10.10. mennessä:
Tiina Rauhala, p. 040 674 1144
tiina.rauhala@napapiirinomaishoitajat.fi
TAI
Marianne Sarre, p. 040 558 1310
marianne.sarre@redcross.fi

 

OVET-VALMENNUS® MUISTISAIRAASTA LÄHEISESTÄ HUOLEHTIVILLE

Aika: Keskiviikot 17.11., 1.12., 8.12. ja 15.12. klo 10-14
Paikka: Lapin Muistiyhdistys, Ainonkatu 2 (Citykäytävän puoli), Rovaniemi

Napapiirin Omaishoitajat ry järjestää yhteistyössä Lapin Muistiyhdistys ry:n kanssa muistisairaasta läheisestään huolehtiville omaishoitajille MuistiOvet-valmennuksen. Valmennuksessa käsitellään ryhmässä alustusten, keskustelun ja harjoitteiden avulla keskeisiä omaishoitajuuteen ja muistisairauksiin liittyviä asioita kuten omaishoito-/muistiperheille tarkoitettuja palveluja, muistisairaan kohtaamista ja tulevaisuuteen varautumista.

Ilmoittautumiset 5.11. mennessä klikkaamalla tästä

 

 

TAUKOPIRTTI – pieni tauko auttaa jaksamaan

Huom.! Taukopirtti-toiminta on tauolla syyslomaviikon (viikko 42) ajan. Toiminta jatkuu normaalisti viikolla 43.

 

TAUKOPIRTIN KOTITOIMINTA

Omaishoitaja voi pyytää luotettavat, koulutetut vapaaehtoistoimijat kotiin läheisensä seuraksi. Kaikki uudet asiakkaat / omaishoitajat haastatellaan toimintakyvyn kartoittamiseksi. Vapaaehtoiset käyvät kotona aina pareittain. Kotitoimintaa järjestetään kolmella paikkakunnalla: RANUALLA, ROVANIEMELLÄ JA SODANKYLÄSSÄ.

 

TAUKOPIRTIN KERHOTOIMINTA

Omaishoitaja voi tuoda läheisensä Kerhotoimintaan koulutettujen vapaaehtoistoimijoiden turvalliseen sekä luotettavaan seuraan ja käyttää vapautuvan ajan haluamallaan tavalla.

Taataksemme toiminnan turvallisuuden, on Taukopirteillä käytössä ennakkoilmoittautuminen, joka tulee tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä toimistolle.

Avoinna olevat Taukopirtti-Kerhot:

 • Ivalon Taukopirtti, keskiviikkoisin parittomilla viikoilla klo 11-15 (Osallisuuskeskus Ainola, Petsamontie 9)
 • Kemijärven Taukopirtti, keskiviikkoisin klo 10-14 (Kemijärven Palvelukeskus, Puuhapirtti, Luusuantie 17)
 • Ranuan Taukopirtti, keskiviikkoisin klo 10-14 (Rantatien vanhustentalo, Rantatie 12 C 24)
 • Rovaniemen Taukopirtti, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-14 (Piekkari, Yhdistyksen toimitila, Pohjolankatu 2, 4. krs)
 • Sallan Taukopirtti, torstaisin klo 11-15 (Ruuhenrannan kerhohuone, Myllytie 10 A)
 • Sodankylän Taukopirtti, tiistaisin klo 10-14 (Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19

 

 

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Uusien vapaaehtoisten perehdytyskoulutukset on tällä erää saatu päätökseen ja toivotamme uudet vapaaehtoiset tervetulleiksi mukaan toimintaan!

Tulevat tapaamiset:

Taukopirtti-toiminnan vapaaehtoisten toiminnanohjaukset

 • Rovaniemi ti 12.10. klo 14.30-16.00 Ravintola Valdemari
 • Ranua to 14.10. klo 11.00-12.30 Arctic Guesthouse & Igloos
 • Sodankylä ma 25.10. klo 10.00-11.30 Hotelli Karhu
 • Ivalo ma 25.10. klo 15.00-16.30 Osallisuuskeskus Ainola
 • Salla ke 27.10. klo 11.00-12.30 Sallan Poropuisto
 • Kemijärvi ke 27.10. klo 14.30-16.00 Hotelli Mestarin Kievari

Taukopirtti-toiminnan vapaaehtoisten etätapaaminen ”Virtuaalivartti” Voolerin välityksellä ma 8.11. klo 9.00-11.00

Vertaisryhmäohjaajien toiminnanohjaukset:

 • Rovaniemi ti 12.10. klo 11.00-12.30 Paikka ilmoitetaan myöhemmin
 • Sodankylä ti 2.11. klo 14.30-16.00 Paikka ilmoitetaan myöhemmin

Lisätiedot vapaaehtoistoiminnasta:
Tiina Rauhala, p. 040 674 1144
tiina.rauhala@napapiirinomaishoitajat.fi

 

MIHINKÄÄN OMAISOIVA-TOIMINTAAN OSALLISTUMINEN EI EDELLYTÄ YHDISTYKSEN JÄSENYYTTÄ TAI KUNNAN KANSSA SOLMITTUA OMAISHOITOSOPIMUSTA.

 

Seuraa ja tykkää meistä somessa!

Facebook: Napapiirin Omaishoitajat
Instagram: napapiirinomaishoitajat
Twitter: @NapapiirinOmh
YouTube: Napapiirin Omaishoitajat

Siirry sisältöön