Tervehdys!

Kesä on vaihtumassa pikkuhiljaa syksyn puolelle ja pakkasöitäkin on jo paikoin ollut. Toiminnot ovat meillä mukavasti pyörähtäneet käyntiin ja syyskuussa on vielä mahdollisuus ilmoittautua useampaankin ryhmään ja myös muihin tilaisuuksiin, joista kerromme myöhemmin tekstissä lisää!

Pimenevät illat ovat myös otollista aikaa vaikka oman lempimusiikin kuuntelulle. Meille ehtii vielä syyskuun puoleen väliin saakka toimittaa itselle merkityksellisen laulun omaishoitajien viikolla ke 24.11. klo 14-15.30 järjestettävää toivelaulukonserttia varten. Mikä kappale saa sinut voimaantumaan?

 

LAPIN LUMOISSA -LOMA

Maaseudun Terveys ja Lomahuolto toteuttaa Saariselällä Kiilopäällä omaishoitajille tarkoitetun loman 21.-26.11.2021. ”Ryhmän kanssa jaetaan yhteisiä kokemuksia ja nautitaan rauhoittavista hetkistä yhdessä Lapin hiiskumattoman hiljaisuuden keskellä.”
Lomalle mahtuu siis vielä mukaan ja hakemuksen löydät klikkaamalla tästä. Voit myös olla yhteydessä esimerkiksi toimistomme numeroon 040 849 5648, jos tarvitset apua lomalle hakemisessa.

 

TAPAHTUMAT

Vertaisryhmät alkavat toden teolla pyöriä nyt syksyn aikana! Ilmoittautua ehtii syyskuussa hyvin seuraaviin ryhmiin: Katse huomiseen, joka on tarkoitettu omaishoitajille, joiden omaishoitotilanne kotona on jo päättynyt (Rovaniemi ja Sodankylä), Omaishoitajan voimavarat ja jaksaminen vertaisryhmä työssäkäyville omaishoitajille (Rovaniemi) sekä Taideterapiaa omaishoitajille (Rovaniemi).

Kemijärven ja Sodankylän lisäksi myös Ranualla on jälleen mahdollisuus osallistua kaikille omaishoitajille tarkoitettuun vertaisryhmään. Myös kaikille omaishoitajille avoin vertaisryhmä OmaHetki käynnistyy Rovaniemellä jälleen syyskuun alussa. Sodankylässä ja Rovaniemellä Mimmit ja Äijäryhmä kokoontuvat kerran kuussa ja viikoittain kokoontuva virtuaalinen vertaisryhmä Torstaitärskyt jatkuu myös normaaliin tapaan. Perjantain Kimppakävelytkin ovat ohjelmistossa Rovaniemellä vielä syyskuun ajan sään niin salliessa. Tapahtumakalenteriin pääset tästä.

 

INFOTILAISUUDET

Järjestämme syyskuussa myös infotilaisuuksia ja pidämme Taukopirteillä avoimia ovia seuraavilla paikkakunnilla:

 • Rovaniemi pe 10.9. klo 11-15 Yhdistyksen toimitilat. Tapahtuma on osa Rovaniemi-viikon ohjelmaa.
 • Ivalo ke 15.9. klo 14-15 Osallisuuskeskus Ainola
 • Salla to 16.9. klo 14-15 Ruuhenrannan kerhohuone
 • Kemijärvi ke 22.9. klo 13-14 Kemijärven palvelukeskus
 • Sodankylä ke 29.9. klo 13-14 Järjestökeskus Kitinen

Tervetuloa kuulemaan Napapiirin omaishoitajat ry:n toiminnasta, sekä tutustumaan Taukopirtin Kerhotoimintaan ja muihin omaishoitajiin!

 

KOKO TOIMINTA-ALUE

OVET-VALMENNUS® ERITYISLASTEN VANHEMMILLE

Vielä mahtuu Ovet-viikonloppuun, joka järjestetään pe 1.10. – su 3.10. Valmennuksessa käsitellään mm. omaishoitajuuden tunnusmerkkejä, yhteiskunnan palveluja ja tukimuotoja sekä muutoksen kohtaamista.

Ilmoittautumiset 15.9. mennessä tästä

 

TEATTERIELÄMYS JÄSENILLE

Keväälle suunniteltu teatterinäytös ”Niskavuoren Heta” Rovaniemen Lappia-talolla siirrettiin järjestettäväksi ke 27.10. klo 18.00. Lipun omavastuuosuus yhdistyksen jäsenille (+avec) on 10 €/hlö (sis. väliaikatarjoilut). Lisäksi maakunnasta tuleville korvataan matkat.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset erityisruokavalioineen 29.9. mennessä:
p. 040 848 5648 TAI toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi
Huom.! Keväällä ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua uudelleen.
Omavastuut maksetaan 29.9. mennessä Napapiirin Omaishoitajat ry:n tilille: FI17 4600 0010 4644 81
Viestikenttään: Jäsenen (+mahdollisen avecin) etu- ja sukunimi

Toteutamme teatterielämyksen Kiinteistö Oy Rinteenkulmalta ja Kauppakeskus Revontulen Yrittäjäyhdistys ry:ltä lahjoituksena saadun 1000 €:n arvoisen hyväntekeväisyyslahjakortin avulla, sekä Ragnar Ekberg Säätiön yhdistykselle myöntämillä avustusvaroilla.

 

SODANKYLÄ

OMAISHOITAJIEN VIRKISTYSILTAPÄIVÄ

Aika: Maanantai 13.9. klo 12-14
Paikka: Kommatin maja, Kommatintie 25

Omaishoitajien virkistysiltapäivään ovat tervetulleita kaikki omaishoitajat. Ohjelmassa kahvittelua ja livemusiikkia Virven ja Pertin tahdissa. Osallistuneiden kesken arvotaan kymmenen 20 €:n arvoista Likiliike-lahjakortta, jotka käsityöyrittäjä Jenni Pulju on lahjoittanut omaishoitajien hyväksi huutokaupasta kertyneillä tuotoilla. Tapahtuman aikana voi hyödyntää Taukopirtin Kotitoimintaa omaishoidettavalle.

Ilmoittautumiset erityisruokavalioineen 9.9. mennessä:
p. 040 849 5648 TAI toimisto@napapiirinomaishoitajat.fi

 

KATSE HUOMISEEN

Aika: Tiistait 5.10., 19.10., 2.11. ja 16.11. klo 12-14
Paikka: Seurakuntatalo, Papintie 2

Järjestämme yhteistyössä Sodankylän seurakunnan kanssa Katse huomiseen -vertaisryhmän. Osallistujilla on mahdollisuus keskustella yhdessä vertaisten kanssa omaishoitotilanteen päättymisen herättämistä tunteista luottamuksellisesti. Ryhmä on suljettu ja siihen otetaan 5-8 osallistujaa.

Ilmoittautumiset 28.9. mennessä:
Minna Ruokamo, p. 040 147 5031
minna.ruokamo@napapiirinomaishoitajat.fi

 

ROVANIEMI

KATSE HUOMISEEN

Aika: Maanantait 20.9., 4.10., 18.10., 1.11. ja 15.11. klo 12-14
Paikka: Piekkari, Potkurin Kipinä-sali, Pohjolankatu 2, 2. krs (Huom.! 1.11. Potkurin Tervas-sali)

Järjestämme OmaisOiva-ryhmän Katse huomiseen -teemalla. Osallistujilla on mahdollisuus keskustella yhdessä vertaisten kanssa omaishoitotilanteen päättymisen herättämistä tunteista luottamuksellisesti. Ryhmä on suljettu ja siihen otetaan 6-8 osallistujaa.

Ilmoittautumiset 13.9. mennessä:
Minna Ruokamo, p. 040 147 5031
minna.ruokamo@napapiirinomaishoitajat.fi

 

MUISTITANSSIT

Aika: Tiistai 21.9. klo 17-20
Paikka: Ravintola Valdemari, Jäämerentie 9

Järjestämme muistitanssit yhteistyössä Lapin Muistiyhdistys ry:n kanssa. Tapahtumassa orkesterina toimii Kunnan Pojat. Pääsymaksu 5 €/hlö sisältää kahvitarjoilun ja osallistumisen arvontaan.

Lisätiedot:
Minna Ruokamo, p. 040 147 5031
minna.ruokamo@napapiirinomaishoitajat.fi

 

KOKKAUSTUOKIO – KOTIKEITTIÖN KALARUOKIA

Aika: Maanantai 27.9. klo 10-13
Paikka: Lapin Martat, Rovakatu 13

Järjestämme yhteistyössä Lapin Marttojen kanssa Kokkaustuokion omaishoitajille. Anna-Liisa Tikkanen opastaa osallistujia valmistaman herkullisen aterian alkupaloineen ja jälkiruokineen antaen samalla vinkkejä kalaruokien valmistukseen. Jotta kaikille olisi mukavasti tilaa touhuiluun, otamme Kokkaustuokioon mukaan enintään 6 osallistujaa. Tuokion aikana voi hyödyntää Taukopirtin Kotitoimintaa omaishoidettavalle.

Ilmoittautumiset erityisruokavalioineen 23.9. mennessä:
Minna Ruokamo, p. 040 147 5031
minna.ruokamo@napapiirinomaishoitajat.fi

 

OMAISHOITAJAN VOIMAVARAT JA JAKSAMINEN VERTAISRYHMÄ TYÖSSÄKÄYVILLE OMAISHOITAJILLE

Aika: Tiistait 28.9., 12.10., 26.10., 9.11. ja 23.11. klo 17-18.30
Paikka: Piekkari, Pohjolankatu 2, 4. krs

Huolehditko erityislapsestasi tai omasta vanhemmastasi työssäkäyntisi ohella? Tuntuuko, että aikasi ei tahdo riittää kaikkeen ja voimavarasi alkavat ehtyä arjen pyörityksessä? Annat apua läheisellesi; olet omaishoitaja! Järjestämme yhteistyössä Lapin ensi- ja turvakodin kriisikeskuksen kanssa työikäisille omaishoitajille voimavarat ja jaksaminen -vertaisryhmän, jossa pääsee jakamaan kokemuksia ja tunteita luottamuksellisessa ilmapiirissa vertaisten kanssa. Ohjaajina toimivat kriisityöntekijä Hannele Oiva Lapin ensi- ja turvakodin kriisikeskuksesta ja ohjaaja Minna Ruokamo Napapiirin Omaishoitajat ry:stä. Ryhmä on suljettu ja siihen otetaan 4-8 osallistujaa.

Ilmoittautumiset 21.9. mennessä tästä

 

TAIDETERAPIAA OMAISHOITAJILLE

Aika: Tiistait 5.10., 12.10., 9.11. ja 23.11. klo 17-19
Paikka: Piekkari, Potkurin Kipinä-sali (5.10., 23.11.) ja Tervas-sali (12.10., 9.11.), Pohjolankatu 2, 2. krs

Taiteella ja kulttuurilla on tutkitusti vaikutusta elämäämme; ne tuottavat elämää rikastuttavia kokemuksia ja mahdollistavat muodon antamista erilaisille tunteille ja ajatuksille. Terapeuttinen vuorovaikutus ryhmän kanssa, hyväksyvä ja stressivapaa ilmapiiri tukevat voimavaroja ja lisäävät jaksamista sekä mielen hyvinvointia. Ryhmää ohjaa ArtLightin taide- ja kulttuurialan moniosaaja Katja Rakkolainen. Aikaisempaa taideosaamista tai harrastuneisuutta ei vaadita. Ryhmään otetaan 8 osallistujaa ja sen aikana on mahdollista hyödyntää Taukopirtin Kotitoimintaa omaishoidettavalle.

Ilmoittautumiset 28.9. mennessä:
Minna Ruokamo, p. 040 147 5031
minna.ruokamo@napapiirinomaishoitajat.fi

 

TAUKOPIRTTI – pieni tauko auttaa jaksamaan

 

TAUKOPIRTIN KOTITOIMINTA

Omaishoitaja voi pyytää luotettavat, koulutetut vapaaehtoistoimijat kotiin läheisensä seuraksi. Kaikki uudet asiakkaat / omaishoitajat haastatellaan toimintakyvyn kartoittamiseksi. Vapaaehtoiset käyvät kotona aina pareittain. Kotitoimintaa järjestetään kolmella paikkakunnalla: RANUALLA, ROVANIEMELLÄ JA SODANKYLÄSSÄ.

 

TAUKOPIRTIN KERHOTOIMINTA

Omaishoitaja voi tuoda läheisensä Kerhotoimintaan koulutettujen vapaaehtoistoimijoiden turvalliseen sekä luotettavaan seuraan ja käyttää vapautuvan ajan haluamallaan tavalla.

Taataksemme toiminnan turvallisuuden, on Taukopirteillä käytössä ennakkoilmoittautuminen, joka tulee tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä toimistolle.

Avoinna olevat Taukopirtti-Kerhot:

 • Ivalon Taukopirtti, keskiviikkoisin parittomilla viikoilla klo 11-15 (Osallisuuskeskus Ainola, Petsamontie 9)
 • Kemijärven Taukopirtti, keskiviikkoisin klo 10-14 (Kemijärven Palvelukeskus, Puuhapirtti, Luusuantie 17)
 • Ranuan Taukopirtti, keskiviikkoisin klo 10-14 (Rantatien vanhustentalo, Rantatie 12 C 24)
 • Rovaniemen Taukopirtti, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10-14 (Piekkari, Yhdistyksen toimitila, Pohjolankatu 2, 4. krs)
 • Sallan Taukopirtti, torstaisin klo 11-15 (Ruuhenrannan kerhohuone, Myllytie 10 A)
 • Sodankylän Taukopirtti, tiistaisin klo 10-14 (Järjestökeskus Kitinen, Jäämerentie 19

 

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Vapaaehtoiset muodostavat tärkeän voimavaran yhdistyksessämme ja OmaisOiva-toiminnassa. Kauttamme pääset toimimaan takuuvarmasti merkityksellisten asioiden parissa. Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoisena toimimisesta, pääset oivallisesti mukaan osallistumalla Vapaaehtoistyön perusteet -kurssille. Järjestämme kursseja syksyn aikana seuraavasti: 14.9. Kemijärvellä, 16.9. Sallassa, 21.9. Ivalossa, 23.9. Sodankylässä, 1.10. Rovaniemellä ja 4.10. Ranualla. Järjestämme myös 9.10. verkkokoulutuksen. Koulutuspäivä alkaa klo 9 ja loppuu noin klo 16. Koulutuspaikat ilmoitamme myöhemmin. Jos mielenkiintosi kurssia ja vapaaehtoistoimintaa kohtaan heräsi, ota yhteyttä Tiinaan:

Tiina Rauhala, p. 040 674 1144
tiina.rauhala@napapiirinomaishoitajat.fi

 

MIHINKÄÄN OMAISOIVA-TOIMINTAAN OSALLISTUMINEN EI EDELLYTÄ YHDISTYKSEN JÄSENYYTTÄ TAI KUNNAN KANSSA SOLMITTUA OMAISHOITOSOPIMUSTA.

 

Seuraa ja tykkää meistä somessa!

Facebook: Napapiirin Omaishoitajat
Instagram: napapiirinomaishoitajat
Twitter: @NapapiirinOmh
YouTube: Napapiirin Omaishoitajat

Siirry sisältöön