LIITY JÄSENEKSI

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä omaishoitaja tai muu yhdistyksen tarkoituksen hyväksyvä henkilö. Jäsenmaksu on 25 € vuodessa ja jäsenmaksun hinnalla saa Omaishoitajaliiton Lähellä -lehden neljä kertaa vuodessa, palvelu- ja lomaoppaan sekä ohjausta, neuvontaa ja tukea omaishoitotilanteeseen. Pääset myös osallistumaan esimerkiksi yhdistyksen järjestämiin virkistystapahtumiin ilmaiseksi tai edulliseen omavastuuhintaan. Liittymällä yhdistyksen jäseneksi toukokuun loppuun mennessä, osallistut samalla arvontaan, jossa voi voittaa liikunnallisen yllätyspaketin. Suosittele jäsenyyttä myös tuttavallesi!

Liity jäseneksi tästä!

 

OMAISHOITAJALIITON SYNTTÄRIKAHVIT

Liiton 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vietetään synttärikahveja verkossa torstaina 20.5. klo 14.00-15.30. Luvassa on videotervehdyksiä, puheita, muisteluja ja sattumuksia sekä yllätysvieraita. Järjestämme koronatilanteen sallimissa rajoissa Taukopirtti-paikkakunnilla etäkatsomot kakkukahveineen. Tilaisuuteen ovat tervetulleita omaishoitoperheet, vapaaehtoiset, yhdistyksen toimijat sekä yhteistyökumppanit.

Ilmoittautumiset erityisruokavalioineen 17.5. mennessä.

Ilmoittaudu tästä!

 

TAPAHTUMAT

Vertaisryhmät pyörivät tällä hetkellä normaalisti ja toukokuussa on tulossa esimerkiksi Äijäryhmien kokoontumisia ja Kimppakävelyitä.
Verkkotapahtumat (Torstaitärskyt, Teematiistai jne.) jatkuvat myös kevään aikana. Toukokuussa järjestämme muun muassa kaksi verkkoluentoa, joissa aiheina ovat ”Hyvä ravitsemus ikääntyessä” ja ”Ergonomia- ja apuvälineohjaus”. Tiedossa on myös Ovet-valmennus erityislasten vanhemmille yhteistyössä Erityislasten Omaiset ELO ry:n kanssa.

Tapahtumakalenteriin pääset tästä!

HYVÄ RAVITSEMUS IKÄÄNTYESSÄ

Aika: Ti 4.5. klo 17.00-18.30
Paikka: verkossa (koko toiminta-alue)

Verkkoluennolla käsitellään vuosi sitten päivittyneitä ikääntyneiden ruokasuosituksia ja niiden käytännön toteuttamista. Luennolla käydään läpi myös ruokavaliota esimerkiksi varfariinihoidon (Marevan) aikana. Asiantuntijana luennolla toimii ravitsemusterapeutti Lilli Lotvonen.

Ilmoittaudu tästä!

ERGONOMIA- JA APUVÄLINEOHJAUS

Aika: Ti 18.5. klo 17.00-19.00
Paikka: verkossa (koko toiminta-alue)

Ergonomian avulla parannetaan ihmisen turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia. Hoivatyön fyysisesti raskaimpia työtehtäviä ovat avustettavan liikkumisen avustaminen ja käsin tehtävät nostot ja siirrot. Verkkoluennolla fysioterapeutti Marju Keränen tulee kertomaan ergonomiasta ja apuvälineistä, sekä antamaan vinkkejä ja työkaluja arjen avustustilanteisiin. Verkkoluento sopii omaishoitajille, vapaaehtoisille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ilmoittaudu tästä!

OVET-VALMENNUS® ERITYISLASTEN VANHEMMILLE

Aika: Pe 21.5. – Su 23.5.
Paikka: Villa Säikkärä, Raanujärvi

Napapiirin Omaishoitajat ry järjestää yhteistyössä Erityislasten Omaiset ELO ry:n kanssa Ovet-valmennuksen erityislasten vanhemmille. Valmennukseen voi osallistua yksinhuoltajat, toinen vanhempi tai molemmat vanhemmat yhdessä. Lasten osallistuminen viikonloppuun ei ole mahdollista, koska lastenhoitoa ei ole järjestetty. Valmennuksessa käsitellään mm. omaishoitajuuden tunnusmerkkejä, yhteiskunnan palveluja ja tukimuotoja sekä muutoksen kohtaamista.

Hakemukset 9.5. mennessä.

Ilmoittaudu tästä!

 

TAUKOPIRTTI – pieni tauko auttaa jaksamaan

TAUKOPIRTIN KOTITOIMINTA

Omaishoitaja voi pyytää luotettavat, koulutetut vapaaehtoistoimijat kotiin läheisensä seuraksi. Kaikki uudet asiakkaat / omaishoitajat haastatellaan toimintakyvyn kartoittamiseksi. Vapaaehtoiset käyvät kotona aina pareittain. Kotitoimintaa järjestetään kolmella paikkakunnalla: RANUALLA, ROVANIEMELLÄ JA SODANKYLÄSSÄ.

TAUKOPIRTIN KERHOTOIMINTA

Omaishoitaja voi tuoda läheisensä Kerhotoimintaan koulutettujen vapaaehtoistoimijoiden turvalliseen sekä luotettavaan seuraan ja käyttää vapautuvan ajan haluamallaan tavalla.
Taukopirtillä on vapaaehtoistoimijoiden lisäksi mukana sote-alan ammattihenkilö kerhopäivän aikana. Taataksemme toiminnan turvallisuuden, on Taukopirteillä käytössä ennakkoilmoittautuminen, joka tulee tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä toimistolle.

Avoinna olevat Taukopirtti-Kerhot löytyvät osoitteesta: https://napapiirinomaishoitajat.fi/taukopirtti-ryhmat/

 

VAPAAEHTOISTOIMINTA

Tässä osiossa tiedotamme vapaaehtoisillemme tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista.

Vapaaehtoisten toiminnanohjaukset järjestettiin viikoilla 15, 16 ja 17. Toiminnanohjauksissa vaihdettiin kuulumisia ja jaettiin loppukevään Taukopirtti-Kerhojen ohjausvuorot.

Tulevat tapaamiset:

  • To 20.5. klo 14.00-15.30 Omaishoitajaliiton synttärikahvit Taukopirtti-paikkakunnilla
  • Ma 24.5. klo 10.00-11.00 Taukopirtti-toiminnan vapaaehtoisten etätapaaminen ”Virtuaalivartti” Voolerin välityksellä
  • Ma 24.5. klo 12.00-14.00 Vertaisryhmäohjaajien tapaaminen (lisäinfoa tapahtumasta myöhemmin)
  • Pe 11.6. klo 10.00-14.00 Kaikkien vapaaehtoisten virkistyspäivä (lisäinfoa tapahtumasta myöhemmin

Lisätiedot vapaaehtoistoiminnasta: Tiina Rauhala, p. 040 674 1144 tai tiina.rauhala@napapiirinomaishoitajat.fi

 

MIHINKÄÄN OMAISOIVA-TOIMINTAAN OSALLISTUMINEN EI EDELLYTÄ YHDISTYKSEN JÄSENYYTTÄ TAI KUNNAN KANSSA SOLMITTUA OMAISHOITOSOPIMUSTA.

 

Seuraa ja tykkää meistä somessa!

Facebook: Napapiirin Omaishoitajat
Instagram: napapiirinomaishoitajat
Twitter: @NapapiirinOmh
YouTube: Napapiirin Omaishoitajat