Napapiirin Omaishoitajat ry täyttää syksyllä 20-vuotta. Juhlaa vietetään lauantaina 25.11.2023 klo 13-16 Santamuksessa. Juhlaan ovat tervetulleita yhdistyksen jäsenet. Lisätietoa tapahtumakalenterista.

2000-luvun alkupuolella yhdistyksemme perustajat olivat huomanneet ja kokeneet, että omaisistaan ja läheisistään huolehtivien avun, tuen ja tietojen saaminen oli hyvin vaikeaa ja mutkikasta. Asioiden eteenpäin viemisille ja epäkohtien parantamiselle ei ollut selkeää toimintapolkua olemassa. Niinpä he päättivät perustaa yhdistyksen, jonka päätehtävänä oli keskittyä omaishoitoasioiden parantamiseen ja omaishoitajien ja hoidettavien tukemiseen ja auttamiseen. Aluksi yhdistyksen toiminta-alueena oli Rovaniemi, mutta vuosien saatossa se on kasvanut ja laajentunut jo suureen osaan Lappia. Yhdistyksemme on myös Omaishoitajaliiton jäsenyhdistys ja olemme tiiviissä yhteistyössä liiton kanssa esimerkiksi vaikuttamistoiminnan tiimoilta.

Yhdistys on saanut toiminnalleen rahoituksen ja työtilat järjestymään ja työntekijöiden määrääkin on saatu vuosien kuluessa kasvatettua. Tämä on vaatinut yhdistyksen toiminnan tarkkaa suunnittelua, seurantaa, raportointia ja toimintojen kehittämistä. Kaikkien näiden asioiden onnistumisien takana on ollut osaavia työntekijöitä, vapaaehtoisia toimijoita, hallituksen jäseniä ja muita yhteistyökumppaneita, joille kaikille Isot Kiitokset toimimisesta yhdistyksemme kumppaneina omaishoitoasioiden kehittämisessä.

Viime vuonna Taukopirtti-toimintamme täytti 10-vuotta ja juhlat käynnistettiin Rovaniemeltä lokakuussa. Pidimme oikein iloiset ja mukavat juhlat ja oli pitkästä aikaa liikuttavaa kohdata ja nähdä toisia sekä keskustella ja vaihtaa kuulumisia. Saimme nähdä ja kuulla kivoja ohjelmanumeroita ja nauraa yhdessä hauskoille jutuille.

Viime vuonna aloitimme myös omaishoitoperheiden Voimaantumispäivät sekä järjestimme edelleen ryhmiä, valmennuksia, jäsenretkiä ja muita tapaamisia omaishoitajille ja muille läheisestään huolehtiville. Eli juuri sellaista yhteisöllisistä toimintaa, josta me kaikki saamme toisiltamme iloa ja voimavaroja päiviimme. Lisäksi teimme yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Tästä esimerkkinä valokuvaaja Leena Nykäsen keväällä pidetty valokuvanäyttely. Projektissa omaishoitoperheet saivat hemmottelupäivän, jonka päätteeksi pääsivät valokuvattavaksi.

Tänä vuonna jatkamme monipuolisen toiminnan tarjoamista laajalla toiminta-alueellamme. Taukopirttien 10-vuotisjuhlia juhlitaan tänä vuonna Sodankylässä, Kemijärvellä, Sallassa ja Ranualla. Juhlavuosi huipentuu yhdistyksemme 20-vuotisjuhliin loppuvuodesta.

Toivomme, että edelleen käytätte palvelujamme ja tulette mukaan erilaisin tapahtumiin – olemme täällä Teitä varten!

Kaikille Hyvää ja Tapahtumarikasta Juhlavuotta 2023!

 

Hely Kilpamäki

puheenjohtaja

Siirry sisältöön